Sportvilág

2017.05.12. 14:20

Vajon beleszól-e Bottas Vettel és Hamilton bajnoki csatájába?

A hétvégén ötödik állomásához érkezik a Formula-1 gyorsasági autós-világbajnokság 2017-es évada. A hétvége legnagyobb kérdése az, hogy át tudja-e menteni Valterri Bottas győztes formáját az Orosz GP-ről, és ezzel csatlakozik-e Vettel és Hamilton bajnoki küzdelmébe?

Kelemen Attila

A szezon előtt a legtöbb szakértő azt vízionálta, hogy Sebastian Vettel és Lewis Hamilton, valamint a Ferrari és a Mercedes párharcába senki sem tud majd beleszólni. Ugyan konstruktőri szinten nem, ám csapattársként a mercedeses Valterri Bottas két hete megnyerte az orosz futamot, és ezzel alaposan feladta a leckét a két éllovasnak.

Az, hogy mennyire vérmesek a finn versenyzőnek a bajnoki elképzelései, arra legkorábban most hétvégén választ kaphatunk: a katalán futammal a szezon előtti tesztek helyszínére térnek vissza a csapatok.

A Spanyol Nagydíj hétvégi menetrendje (magyar idő szerint): Szombat, 11.00: harmadik szabadedzés, 14.00: időmérő edzés. Vasárnap, 14.00: futam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!