Sportvilág

2014.12.19. 17:44

Női kézi válogatottunk a franciáktól kapott ki

Budapest – A társrendező magyar női kézilabda-válogatott az 6. helyen zárta az Európa-bajnokságot, miután pénteken a Papp László Sportarénában nagy csatában, egy góllal kikapott Franciaországtól.

Tóth Gábor

A Magyar Kézilabda Szövetség előzetesen az első hat közé jutást jelölte ki célként, ezt már teljesítette a csapat. Ettől függetlenül a találkozó előtt mindenki úgy gondolta, hogy az 5. hely azért sokkal jobban „néz ki" mint a 6. pozíció. A francia és a magyar együttes egyébként jól ismerte egymást, legutóbb december 4-én, egy győri barátságos mérkőzésen meccselt egymással, akkor 22-22-es döntetlennel zárult a találkozó.

Tomori Zsuzsanna (balról) és a francia Nina Kamto Njitam csatázik nagyot egymással az 5. helyért rendezett mérkőzésen. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Magyarország–Franciaország 25-26 (13-16).

Budapest, 4000 néző, Európa-bajnokság, női kézilabda-mérkőzés az 5. helyért, vezette: Opava, Valek (csehek).

Magyarország: Herr O., Kiss É., Bíró (kapusok) – Triscsuk 10/5, Szucsánszki, Kovacsics 3, Bulath 3, Tóth G., Szamoránszky P., Bognár-Bódi, Mayer 2, Planéta 3, Mészáros, Temes 1, Kovacsicz 1, Tomori 2. Szövetségi kapitány: Németh András.

Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1. Kiállítások: 8, ill.. 6 perc

Az első félidőben Németh András együttese végig futott az eredmény után, hol leszakadt, hol felzárkózott attól függően, hogy a támadósor miként teljesített. A gólokat többnyire Triscsuk Krisztina lőtte. A folytatásban határozottabbá vált a magyar válogatott, ráadásul Bíró Blanka is jól védett. A hajrában azonban jobban összpontosított az emberelőnyben remeklő francia csapat, fordított, aztán a győzelmet is kicsikarta. A mieink nem játszottak rosszul, ráadásul nagyot küzdöttek, de nagyon úgy tűnt, hogy az erő elfogyott a kontinenstorna végére. Ráadásul egy ütközés után a 20. perc környékén Bódit is elveszítette a csapat – mellkasi fájdalmakra panaszkodott, csináltak neki egy EKG-t, ami negatív lett, de azért bevitték vizsgálatra a kórházba.

Az eredeti célkitűzést tehát teljesítette a várandós világklasszisa, Görbicz Anita nélkül felálló formálódó A magyar csapat. Jelenleg ez a realitás. A válogatott a vasárnapi sorsoláson kap ellenfelet a jövő évi dániai világbajnokság selejtezőjére.

A magyar válogatott eredményei, csoportmérkőzések: Magyarország–Oroszország 29-29, Magyarország–Lengyelország 29-23, Magyarország–Spanyolország 26-27. Középszakasz: Magyarország–Románia 20-19, Magyarország–Dánia 20-23, Magyarország–Norvégia 29-25. 5. helyért: Magyarország–Franciaország 25-26.

A végeredmény három győzelem, egy döntetlen és három vereség.

A bronzmérkőzést (16.30) és a finálét (18.00) is vasárnap rendezik a Papp László Sportarénában Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!