Szentgotthárd

2016.06.29. 16:42

Szerelmes Szentgotthárd - Schell Judittal és Csányi Sándorral kezdődött a hatnapos romantika

Szentgotthárd - A Csak szex és más semmi című film hagyományos vetítésével kezdődött a Szerelmesek fesztiválja. A vígjáték főszereplői személyesen vallottak szerelemről, színészetről és családról.

Bakos Ágnes

Férfi és nő között a szerelmen kívül és azon belül is sokféle kapcsolat lehet - ez volt az alapfeltevése a rendhagyó közönségtalálkozónak, a második Szerelmesek fesztiválja első programjának. Rendhagyó volt a találkozás, hiszen már 11 éves, népszerűségét is figyelembe véve pedig klasszikusnak számít a Csak szex és más semmi című romantikus magyar vígjáték.

Majdnem telt ház volt a Csákányi László Filmszínházban, nagyon sokan voltak kíváncsiak a film főszereplőire, Schell Juditra és Csányi Sándorra. A művészek meséltek a filmről, amelyben szerelmes párt alakítottak. Felidézték például, hogy eredetileg Csányi a török kifőzdés szerepét kapta volna, Schell Judit pedig Dóra helyett „a barátnő” karakterét formálta volna meg. Nem így alakult - utólag mondhatjuk, hogy szerencsére. A vásznon tökéletes pár voltak, a magánéletben azonban nem volt szerelem köztük, csak tiszteleten alapuló barátság, szakmai kapcsolat. Sok a „néhány hetes örök” szerelem a színészek között, így fogalmazott a bulvár felületeken is tetten érhető színészpárokról Csányi, de Judittal közös bennük, hogy mindketten stabil családi háttérrel élnek.

A Csak szex és más semmi nagyon jó minőségben került a szentgotthárdi vászonra. Lehet, hogy a digitális technikának, a 21. század vívmányának tudták be a nézők - pedig nem csak számítógépek dolgoztak a gépteremben.

- Nagyon izgultunk! De minden rendben volt. 35 milliméteres kópiáról vetítettünk - számolt be (megkönnyebbülten) Sebestyén Dénes, a mozi szervezője. A gépteremben látszik: tartalékban ott volt bekészítve a digitális verzió, de nem volt rá szükség. Pedig a hagyományos mozigép 2013 óta nem dolgozott (és más mozisok nem is ajánlották a hagyományos vetítést a szentgotthárdiaknak). A gépet az elmúlt három évben felújította Ficzkó Tibor mozigépész: kétórás filmet megszakítás nélkül levetíthetnek. A film öt tekercsen érkezett, kísérő dokumentumaiból kiderül: Pécsen forgott ez a kópia 2005 végétől 273 alkalommal, legutóbb pedig 2014 nyarán a hajdúszoboszlói kertmoziban adták - most pedig romantikus napokat indított el Szentgotthárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!