Szombathely

2016.02.24. 17:38

31 napirendi pontot tárgyalnak csütörtökön a szombathelyi képviselők

Szombathely - Rendes februári ülését tartja csütörtökön a szombathelyi közgyűlés. Összesen 27 napirendi pontot nyilvánosan, négyet zárt ülésen vitatnak meg.

Bakos Ágnes

FELÚJÍTÁSOK

A Gothard-kastély felújításával, és zarándokszállás kialakításával kapcsolatos döntésekkel, javaslatokkal kezdődik a csütörtöki közgyűlés. Az előterjesztés szerint új funkciókat kap a létesítmény: ott lesz a Gothard Tudomány- és Technikatörténeti Állandó Kiállítás, dokumentumtár, könyvtár. Díszterem, konferenciatermek és tárgyaló is lesz a kastélyban, és egyfajta pályaorientációs egységként szolgálja majd a természettudományos oktatást, képzést. A Szombathelyi Képtár felújítására és a Schrammel-életmű elhelyezésére vonatkozó javaslatokat is megvitatják a képviselők. A Modern Városok Program keretében támogatja a kormány a célokat.

UNIÓS TERVEK

Az úgynevezett Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több fejezetében is remél támogatást az önkormányzat, a beadandó pályázatokat vitatják meg csütörtökön. Az egyik az óvoda- és bölcsődefejlesztésekre irányul, egy másik a városi közlekedésfejlesztésre. A harmadik fejezet a szociális város-rehabilitáció folytatása, a negyedik pedig az, hogy foglalkoztatási paktumot valósítana meg Szombathely.

EGÉSZSÉGÜGY

Héttagú lehet a közgyűlés által létrehozott egészségügyi stratégiai munkacsoport, a polgármester vezetné. Tagjai a kórház főigazgatója, az egészségügyi szakmai bizottság elnöke és az egyes frakciók által delegált személyek lennének. A csoport feladata lesz, lehet egyebek között a szombathelyi Markusovszky kórházzal való együttműködés stratégiájának kidolgozása, a Szombathely visszavár felsőoktatási ösztöndíjprogram egészségügyi ágazatra való kiterjesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!