Szombathely

2014.12.24. 16:06

A mozgalom célja, hogy ne éhezzen senki a városban

A Szolidaritás mozgalom szerda délután három és négy óra között szervezte meg a „Szombathelyen ne éhezzen senki Karácsony este!" akcióját a Domus áruháznál. Felajánlásokból nem volt hiány.

Bajdó Bettina

Koroknyai Sándor, a mozgalom helyi vezetője elmondta, hogy ők főként szervezői szerepet töltöttek be az akcióban, hiszen a helyi lakosoktól kérték, hogy hozzanak magukkal élelmiszert a rászorulóknak. Programjukban is alapcélként tűzték ki, hogy Szombathelyen ne legyen éhes ember, főleg karácsony este ne. Ahhoz, hogy ez az év minden napján megvalósulhasson megfelelő jogi és anyagi háttér kellene, ezzel azonban ők nem rendelkeznek. Annyit tudtak tenni, hogy meghirdették az akciójukat, s reménykedtek abban, hogy minél többen eljönnek.

Szép számmal érkeztek a felajánlások, egy helyi élelmiszerüzlet dolgozói zárás után odaadták a maradék pékárut is. A vezető hangsúlyozta, a legszebb dolog adni, ők pedig cserébe csak egy mosolyt szerettek volna kapni. Nemcsak hajléktalanokat vártak az akcióra, hanem egyedül élőket, nyugdíjasokat is, akiknek a rezsi befizetése után már nem biztos, hogy maradt pénzük az ünnepi vacsora elkészítésére. Vagy éppen magányukat szerették volna csillapítani, közösségben lenni szenteste legalább egy órára. Akik erre vágytak, azok ezt megkaphatták a Domusnál délután három és négy óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!