Szombathely

2014.12.22. 15:45

Az MSZP kiugratná a nyulat a bokorból: „Ne legyen fizetős a 86-os”

Szombathely - Dr. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke hétfőn sajtótájékoztatón szólította föl Hende Csabát: felelős országgyűlési képviselőként menjen el a keddre kitűzött rendkívüli parlamenti ülésre, és szavazatával egyértelműsítse: a kormány nem szab ki útdíjat a 86-os főútra, ahogy a városmenti elkerülő utakat sem terhelik meg efféle rejtett adóval.

Ölbei Lívia

A rendkívüli parlamenti ülést az útdíj ügyében az MSZP-frakció kezdeményezte, LMP-s és független képviselők támogatása révén gyűlt össze a benyújtáshoz szükséges mennyiségű aláírás. Nemény András szerint a legforgalmasabb közutak közé tartozó 86-os főút útdíjjal való megterhelése „reális elméleti lehetőség", mert bár törvényjavaslat erre vonatkozóan egyelőre nincs, az már szóba került kormányzati szinten, hogy a városmenti elkerülő utakat fizetőssé kell tenni. „Magyarországon minden lehetséges", ráadásul „nem tudunk annyit adózni, amennyit az ország mai korrupt kormánya ne költene el". Arról nem beszélve, hogy az útdíj bevezetése EU-források elvesztését is maga után vonná, „ellentétben a saját minisztériuma által cáfolt miniszterelnöki megjegyzéssel, amely szerint EU-feltétel az útdíj". Nemény András azt mondja, az ellenzéknek ebben a helyzetben az a feladata, hogy „megpróbálja kiugratni a nyulat a bokorból", vagyis színvallásra kényszeríteni a kormányerőt az útdíjak ügyében. Az MSZP vasi elnöke hangsúlyozta: a szombathelyi közgyűlés egyhangú határozatot fogadott el arról, hogy fölkéri-fölhatalmazza dr. Puskás Tivadar polgármestert: vesse be politikai kapcsolatait annak érdekében, hogy „ne legyen fizetős a 86-os".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!