Szombathely

2016.10.27. 13:49

Donát Ármin résztvevőként tesz tanúságot a szabadság mellett

Szombathely - Donát Ármin, „Hitünkért, hazánkért” című könyvének bemutatóját tartották az ŐrvidékHázban. A szerző 1956 szemtanúja.

Turbók Attila

A szombathelyi ŐrvidékHáz Irodalmi Műhely rendezvénysorozatának minapi programjában lovag vitéz Donát Ármin. „Hitünkért, hazánkért" címmel a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent művét mutatták be az ŐrvidékHáz Széll Kálmán termében. A szép számú közönséget először Farkas Csaba intézményvezető, majd Puskás Tivadar polgármester köszöntötte. Utóbbi beszédében kijelentette: nehéz sors jutott a magyarságnak, erről a nehéz sors egyik fejezetéről szól a szemtanú könyve. - A mű megjelenésében is magyar, hangulatában pedig főhajtás a forradalom résztvevői, mártírjai előtt - tette hozzá Szombathely polgármestere. Farkas Csaba szerint a mű újabb lehetőség arra, hogy a forradalom 60. évfordulóján helyre tegyük történelmünk e vérzivataros szakaszát.

Donát Ármin hazaszeretetről, önfeláldozásról is beszélt Fotó: Turbók Attila

- Könyvem annak az időnek a bemutatása - képekkel, korabeli és meglévő dokumentumokkal - amikor a nép fegyvert fogott saját elnyomóival szemben. Amikor sokan voltak képesek hittel és elszántan meghalni a hazájukért - jelentette ki a szerző. Donát Ármin hangsúlyozta: a hazaszeretetet nem lehet és nem is szabad elvitatni '56 hőseitől, akik a legbecsesebbet adták egy országért, egy eszméért. - Manapság kihalóban vannak ezek az érzelmek, talán ezért olyan nehéz megérteni '56 áldozatait, talán a megértést, a tudást segíti elő most megjelent könyvem is - tette hozzá a szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!