Szombathely

2015.03.29. 13:38

Ha itt a tavasz, akkor Prémium

Szombathely - Második évfolyamába lépett a Prémium magazin, amelynek tavaszi száma a napokban jelent meg

Halmágyi Miklós

Az ingyenesen terjesztett Vas megyei magazin egyre több helyen érhető el. A címlistára küldött példányok mellett Szombathelyen a Széchenyi utcai ügyfélszolgálati irodában, Körmenden a Szabadság téren, Sárváron az Árpád utca 7-9. szám alatt található ügyfélszolgálati irodánkban lehet megtalálni korlátozott számban a magazin legfrissebb példányait. Ezen kívül a Weöres Sándor Színházban, a Bartók Teremben, több szombathelyi kávézóban, cukrászdában is fellelhető a Prémium, igaz többnyire nem elvitelre. Aki nem jut nyomtatott példányokhoz, az sem marad olvasnivaló nélkül. A kiadvány a www.vasdigital.hu portálon lapozható formában, az egyéb kiadványok fülre kattintva teljes terjedelmében elolvasható (beleértve a korábban megjelent példányokat is). Aki pedig információkat szeretne a magazinról, stábjáról, a készülő lapszámokról, az tájékozódhat a Facebookon, a Prémium Magazin aloldalon. Kérdéseket feltehet a Facebookon keresztül, vagy a [email protected] email címen.

A magazin tavaszi száma számos érdekes témával és nagyszerű interjúalannyal szolgál. A címlapon Szabó Éva szombathelyi teniszlegenda szerepel, aki otthonában látta vendégül Kovács Ágnes újságírót és Zergi Borbála fotóriportert. Szabó Éva mesél egykor nagy hatalmú politikusokról (Kádár, Fock Jenő) éppúgy, mint nagyszerű sztárokról. kiváló teniszezőkről (Navratilova, Tiriac, Goolagong).

Szabó T. Anna költőnő után férje, a nem kevésbé ismert és közkedvelt, Szombathelyi kötődésű író, Dragomán György is a tavaszi Prémium vendége. Elsősorban új regényéről, a Máglyáról beszélgettünk vele, de természetesen a könyv kapcsán még nagyon sok mindenről szó esik. Kelemen Zoltán pedig arról beszél, hogy kalandvágyból lett színész, s ez a kalandvágy máig sem múlt el benne.

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke, a vele készült interjúban elsősorban a a megye fejlődési lehetőségeire, azon belül is a turizmusra fókuszál, Homlok Zsolt, az egyik legnagyobb Vas megyei cég, a Swietelsky Vasúttechnika Kft ügyvezető igazgatója pedig a cég múltját, jelenét és jövőjét vázolja fel, nem megfeledkezve az ott dolgozó több száz ember sorsáról, büszkén sorolva az általuk végzett nagy beruházásokat.

Mészáros Gábor, a méltán nagy hírű, szombathelyi cukrászdinasztia képviselője nem igen ad interjút, s a családról is ritkán beszél. A Prémiummal ezúttal kivételt tett, még az őt jól ismerőknek is okozva talán az elmondottakkal meglepetést. És ez még nem minden, Varga Richárd, Esto, Kovács Kati és Ács Patrícia is a Prémium szereplői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!