Szombathely

2015.09.04. 19:26

Mit is sportoljak? - Sportágválasztó Szombathelyen

Hatodik alkalommal rendezik meg a Szombathelyi Nagy Sportágválasztót. Idén szeptember 4-5-én összesen 35 sportegyesület, szakosztály mutatkozik be a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának területén.

Szombathelyi Médiaközpont

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Ünnepi megnyitóval kezdődött a hatodik nagy sportágmustra az egyetem sportcsarnokában. A szervezők megjutalmazták azt a három intézményt, mely a tavalyi esztendőben a legjobban mozgósított. Az ajándékutalványokat az Aréna Óvoda, a Váci Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola vezetői, pedagógusai vehették át. Puskás Tivadar polgármester megnyitójában kihangsúlyozta, hogy az ifjúság a jövőnk záloga, így valamennyiünk közös érdeke, hogy a felnövekvő generáció testben és lélekben egészséges legyen. A díszvendégek között több egykori és jelenlegi „sztársportoló” is felbukkant. Így például ott volt Márkus Erzsébet, Kálmán László, Tóth Miklós és Mészöly Géza is.

A sikertörténet amúgy folytatódott: már az első napon is óriási volt a tömeg a rendezvényen. A hagyományoknak megfelelően a nyitónapon az óvodásoké és az általános iskolásoké volt a terep. A legnagyobb sorok ezúttal is a labdajátékok standjainál kígyóztak, de  nagyon sokan próbálták ki a különféle táncokat, küzdősportokat  is.

„Nagyon jónak tartom ezt a rendezvényt, mert rengeteg sportágat lehet kipróbálni. Nekem nagyon tetszett a tánc, de azt hiszem, hogy azért még maradok a focinál”- fogalmazott Román Gergő, a Dési-iskola tanulója.

Szombaton 9-13-ig tart nyitva a Szombathelyi Nagy Sportágválasztó. Ezen a napon azonban már inkább az egyéni érdeklődőket, családokat várják a szervezők. Természetesen sok programmal, bemutatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!