Szombathely

2015.04.22. 12:30

Mit keresett Szombathelyen a Mikulás? - Nézze meg a savariások bolondballagásán készült fotókat!

Szombathely - A diákélet egyik színes programja a bolondballagás, amit 2008 óta rendez meg az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolája. Idén 180 végzős diák vett részt a rendőrség által biztosított programon.

Unger Tamás

A jelmezes diákok egy része gyalogosan vonult végig a városon, volt, aki rabnak, rendőrnek vagy fáraónak öltözött, a lányok fiúknak, a fiúk lányoknak. A menetet feldíszített autókkal és más járművekkel színesítették. Rendőri felvezetéssel és zárással haladtak, a felvonulás biztosítását a rendészeti tanulók is segítették. A ballagási menet fél egykor indult a Hadnagy utcából a Honvéd, a Király utcán, a Mártírok terén át a Kőszegi utcába, onnan a Széchenyi, a Szily, a Hefele, a Kossuth, a Bejczy, a Thököly, a Wesselényi utcán át vissza a Hadnagy utcába, az iskolához.

– Még a megyeháza építés alatt álló árkádját is megnyitották a kedvünkért, az építő cég jóindulatának köszönhetően – mondta Sümegi Tamás főszervező, a SZMSZIK Savaria Szakképző Iskola tagintézmény-vezetője. – Negyven évvel ezelőtt volt az iskolának egy fáklyás felvonulása, ami abbamaradt, hét évvel ezelőtt gondoltuk, hogy vissza kellene hozni annak a hangulatából valamit. A diákok nagyon szeretik a bolondballagást, mert kötetlen, zene szól a nyitott autókból, kedvükre bolondozhatnak ilyenkor. Mindig az igazi ballagást megelőzően egy héttel rendezzük ezt a programot. A végzős osztályok ballagnak, 108 érettségiző 12. évfolyamos és a végzős szakképzősök, így összesen idén 180 fiatal alkotta a belváros utcáin végigvonuló hosszú-hosszú sort.

Nézze meg a fotókat:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!