Szombathely

2014.04.17. 15:15

Polgármesteri látogatás a karneválirodában és a témaparkban

Szombathely - Végigjárja a nagyobb intézményeket dr. Puskás Tivadar polgármester. Csütörtök délután a karneválirodában és Történelmi Témaparkban tett látogatást.

Farkas Eszter

A 11-es Huszár úti laktanya és a KRESZ Parknál található víztorony után, csütörtök délután a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány "bázisait" járta be Szombathely polgármestere. Mint azt a helyszíni sajtótájékoztatón elmondta, a Karneválirodát azért látogatta meg, mivel az idén is megrendezik a színvonalas historikus játékokat. A Történelmi Témapark pedig áprilisban nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A polgármester informálódni ment azzal kapcsolatban, hogy mivel segítheti a város a rendezvényt illetve a témaparkot.

A kiállítás anyagát is megtekintette Puskás Tivadar, akit Jagadics Péter, a Nagy Háborús Emlékév koordinátora vezetett körbe. Fotó: Horváth Csaba

A helyszínen Szommer Ildikó, a Savaria Történelmi Karnevál fesztiváligazgatója és Mérei Tamás, a a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke vezette körbe a polgármestert. Mérei Tamás kiemelte: három munkatárs az év minden napján dolgozik a karneválirodában. Az Aréna utca 8.szám alatt lévő 900 négyzetméteres épületben jelenleg a karneváliroda, a katonatörténeti kiállítás, a Savaria Legio bemutatkozó raktára, valamint a Teleki Blanka Szakképző Iskola tanműhelye és a történelmi játékok kosztümjeinek raktára, valamint a Tömlöc Savaria található.

A polgármester mindegyik helyszínen körülnézett. A katonatörténeti kiállítás helyszínén például egy jövő hét pénteken nyíló kiállítás elemeit rendezgették. A kosztűmraktárban pedig elhangzott: kétezer darab ruhát vagyis ezer öltözéket tárolnak. A Történelmi Témaparkban felvetődött az a kérdés is: nem lenne-e jobb, ha a Diadalívet a körforgalomból áthelyeznék a parkba? A helyszínen a polgármesternek felvázolták ötleteiket elképzeléseiket a munkatársak is. Szommer Ildikó elmondta azt is: a polgármester megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, így hamarosan az iskolások tematikus napokon ismerkedhetnek meg a témaparkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!