Vasi bulvár

2016.07.14. 16:41

Tevehere, agynyalóka - Bizarr édességek vasi boltok polcairól

Bizonyára ön is találkozott már olyan édességgel, amelynek formáján alaposan meglepődött. Most nem a felnőtteknek készült nyalánkságokra gondolunk, hanem azokra, amelyeket bármelyik sarki kisboltban meg tud venni. Összegyűjtöttünk négy olyan nyalánkságot, amelyeken még mi is meglepődtünk.

Rákos Bianka

Úgy tűnik, az édességgyártók fantáziája határtalan, de az is lehet, hogy direkt törekednek a bizarrabbnál bizarrabb formákra. Manapság bármely kisboltban szerezhet például, agyalakú nyalókát vagy savanyú töltelékkel teli tevehere rágót. Lássuk, milyen furcsa cukorkákat kínálnak a Vas megyei kisboltok!

Gumicumi

Fotó: Rákos Bianka

A gumicumi, ahogy a neve is mutatja, gumicukor, amely egy cumit hivatott ábrázolni. Meglepően népszerű édesség, ám formája miatt mégis bekerült a listánkba. Lehetséges, a mi fantáziánk piszkos, de nem a cumi volt az első szó ami eszünkbe jutott, mikor kibontottuk. Egy almás és egy citromos kiadást választottunk, bár ízük egyik gyümölcsére sem emlékeztetett.

Cigirágó

Az öreg klasszikus! A cigirágó régóta a piacon van, és úgy tűnik, nem is tervez nyugdíjba menni. Legfőképpen a nosztalgia miatt választottuk, de néhány kérdés megfogalmazódott bennünk, amikor megláttuk. Egy olyan világot élünk, ahol foggal-körömmel azért harcolunk, hogy a gyermekeket megóvjuk a dohányzás veszélyeitől. Mindenesetre, kíváncsiak vagyunk a titokra, hogyan tudott egy ilyen édesség a polcokon maradni még 2016 -ban is.

Tevehererágó

A furcsasági versenyt biztosan ez a rágógumi nyerné.  Igen, jól látja, valóban egy hím teve pucsít vigyorogva a csomagoláson. A kinézete szerencsére inkább egy apró krumplira hasonlít, mint heregolyóra. Az édesség egyébként nem túl finom, közepében savanyú töltelék van, de öt perc rágás után elmegy az íze.

Agyas nyalóka

Ha a csomagolás nem hirdette volna, mit ábrázol ez a kóla ízű nyalóka, valószínűleg sosem jöttünk volna rá. Bár az alakja messziről sem emlékeztet agyra, azért így sem túl étvágygerjesztő a látvány. A négy közül talán ennek volt a legjobb íze, de meglehetősen bizarr az elképzelés, hogy egy "agyat" édességet kínálnak a gyerekeknek.

Címkék#édesség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!