Vasi foci

2015.08.05. 11:36

Megkezdte a felkészülést a HVSE futsalcsapata

Szombathely - Megkezdte a felkészülést a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a 2015/2016-os szezonra.

Tóth Gábor

A tavaly fennállása legjobb eredményét elérő, bronzérmet szerző Haladás gerince együtt maradt, csak Borsi Gergő távozott. Nagy Tamás személyében viszont egy rutinos válogatott labdarúgóval erősödött a zöld-fehérek kerete. Két próbajátékos is megkezdte a felkészülést a szombathelyiekkel: Tar Krisztián az Illés Akadémián, Molnár Milán pedig a Haladásban nevelkedett – a sorsukról később dönt a szakmai stáb. Mint azt Jávorics László, a csapat újdonsült technikai vezetője elmondta, elképzelhető, hogy érkezik még új játékos Szombathelyre, egy-két kiszemelttel tárgyalásban is áll a klub, de minden áron nincs szükség új igazolásokra, hiszen lehet építeni a saját utánpótlásra is.

Az NB I-es futsalcsapat edzésén középen, az új társak gyűrűjében a friss igazolás, Nagy Tamás. Fotó: Unger Tamás

– Vártam már a közös munkát, örülök, hogy ismét a fiúk között lehetek – fogalmazott a Haladásnál a második szezonját kezdő spanyol sikeredző, Marcos Angulo. – Öthetes felkészülést terveztem, egy ideig speciális tréningekkel készülünk. Mivel a keret nagy része Ausztriában is futballozik, így rövidebb időtartamú, de intenzívebb edzéseket csinálunk. Próbálunk javítani, újítani a támadójátékunkon – szeretnénk új variációkkal meglepni ellenfeleinket. A tavalyi bronzéremmel magasra tettük a mércét, természetesen idén is a közvetlen élmezőny a célunk. Heti öt edzésen kell részt venniük a fiúknak, a hétvégén pihenőt kapnak. Sajnálom, hogy Borsi Gergő távozott, hiányozni fog a védekezésből, és emberileg is fontos tagja volt a csapatnak. Nagy Tamás viszont komoly erősítés, sokat várok tőle.

– Régóta, 2005 óta futballoztam a Berettyóújfaluban, háromszor is bajnoki címet nyertem a csapattal. Most azonban úgy éreztem, hogy váltanom kell, új impulzusra vágytam, ezért fogadtam el a szombathelyiek ajánlatát – árulta el a 29 esztendős Nagy Tamás. – Valamint Marcos mesterrel is szerettem volna együtt dolgozni, sok jót hallottam róla, remek szakembernek tartom – még fejlődni akarok. Nem ismeretlen közegbe jöttem, hiszen volt, akivel klubszinten, volt, akivel a válogatottnál együtt játszottam, így például Gyurcsányival, Hegyesivel, Vidákkal, vagy éppen Öreglakival. A feleségemmel már egy hónapja Szombathelyen élünk, tetszik a vasi megyeszékhely, bár sokkal csendesebb, nyugodtabb, mint Debrecen. A klubnál minden rendezett, minden adott ahhoz, hogy az előttünk álló szezonban is odaérjünk a dobogóra. Szeretném jó teljesítménnyel, hasznos csapatjátékkal kivenni a részemet a remélhető sikerekből.

Az edzőmérkőzések menetrendje, augusztus 19., szerda: Veszprém–HVSE. 24., hétfő: Wiener Neustadt (osztrák I.)–HVSE. 26., szerda: HVSE–TF Budapest (NB II.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!