Vasi foci

2014.09.28. 20:40

Megyei I. - Jánosházi és rábapatyi bravúr

Alaposan meglepte a Répcelakot a Jánosháza, a vendégek 3-1-re nyertek a hazai csapat ellen.

Török Tibor

Király SZE- Bük 6-0 (2-0). Király Sportcentrum,100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Vad 9., Pálfi 5 (16., 58., 62., 71., 90.)

Király: Nagy G. Kiss K., Kiss. B., Sásdi, Kovács R. TÓTH MARTIN, LÁSZLÓ D. (Hajmási) Barcza (Simon R.), Vad, Tóth Milán PÁLFI. Edző: Horváth Levente.

Bük: BOGDÁN Pereznyák, Kondor, SOMOGYI, Karvalits, Erdélyi, Simon Á. SÁRKÖZI, BÁRDOSI, Kovács Horváth. Edző: Stieber József.

Módszeresen megszervezte a védekezését a Bük, hat hátvéddel álltak fel a vendégek és övék volt az első helyzet. A Király aztán gyorsan betalált, majd az első negyedóra végén már két góllal vezetett és még három kapufát is lőtt a beadásokkal operáló hazai csapat. A második félidőben maradt a forgatókönyv: a házigazda támadott, a vendégek bekkeltek, azonban ahogy fogyott a bükiek ereje, úgy jöttek az újabb Király-gólok. A hazaiak végül ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak a tartását végig megőrző Bük ellen. A csapat a hatodik győzelmét a kórházban lábadozó technikai vezetőjének Janek Andrásnak ajánlja.

Körmend- Tabak1 Szentgotthárd 7-1 (3-0). Körmend, 100 néző, vezette: Takács Ryan.

Gól: Wágner 16., Osvald 43., Kondor M.2 (45., 53.), Sipos B. 2 (72., 90.), Takács M. 80. illetve Sipos 47.

Kiállítva: Bouti 44., Sipos 79. mindkettő második sárga lap után.

Körmend: Hajgató Kurucz, Takács M., KÓSIK, Cser Balikó, Makai (Horváth D.), Kondor, OSVALD SIPOS, Wágner (Burka). Edző: ifj. Molnár Károly.í

Szentgotthárd: Tóth A. Merkli, Balázs, Bellovics, Támis Bouti, Sipos, Polly (Csákvári), Nyári Düh (Muszka), Vass. Edző: Kovács Csaba.

A nehéz talajú, vizes pályán az első félidőben a hazaiak domináltak, és negyedóra után meg is szerezték a vezetést. Utána is támadásban maradtak, és a játékrész végén még kétszer mattolták a vendégek védelmét, ráadásul a gotthárdiak egy kiállítás után tízen maradtak. A szünet után némi meglepetésre szépítettek a látogatók, de aztán hamar visszaállt a háromgólos hazai előny. A meccs végére kilenc főre fogyatkozó Szentgotthárd ellen ilyen arányban is megérdemelten nyert a Körmend a meccset rengeteg színes lap tarkította , még kispadon ülő vendégjátékosnak is jutott egy.

Kőszeg- Uraiújfalu 2-0 (2-0). Kőszeg, 200 néző, vezette: Németh T.

Gól: Lónai 36. (öngól), Kovács 44.

Kőszeg: TÁNCSICS Toldi, ŐRY, FEHÉR, PONGRÁCZ ZS. Sárdy (Tompek), Sándor (Horváth Á.), MOLNÁR Z., Pongrácz E. (Weltler) MOLNÁR CS. (Bigner), KOVÁCS (Pónácz). Játékos-edzők: Táncsics András, Őry Gábor.

Uraiújfalu: Csontos Varga P., Varga G. Gallen, Nagy T. (Szabó) Kiss T., Sarang, Széles, Keszei Lónai, Tóth Zs. Edző: Csákvári Zsolt.

Uraiújfalui helyzettel kezdődött a meccs, Tóth Zs. ziccerét Táncsics fogta meg. Ezután kiegyenlített játékot hozott az első félidő, aztán egy oldalról belőtt szabadrúgás után Fehérről a jegyzőkönyv szerint Lónairól pattant a hálóba a labda, ezzel vezetett a Kőszeg. A hazaiak még a szünet előtt növelték az előnyüket, Molnár Cs-t csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégvédők, a büntetőt Kovács értékesítette.

A második 45 percben a hazai csapat taktikusan futballozva uralta a játékot, azonban a derekasan küzdő vendégek végig meccsben maradtak, nem akartak pont nélkül távozni. Végül nem tudtak a kőszegi kapuba találni, a hazai gárda három győzelemből álló szériával ünnepelte a helyi szüreti mulatságot. A találkozó után a csapat megerősítette posztán a három meccset vállaló Táncsics-Őry edzőpárost, így továbbra is ők irányítják az együttes szakmai munkáját.

Kemenesalja- Vép 1-4 (0-1): Vönöck, 120 néző, vezette: Radasics.

Gól: Németh R. 64. illetve Versegi 2 (29., 76.), Illés 70., Czeglédi R. 88.

Kiállítva: Czeglédi 89. ellenfele után rúgott.

Kemenesalja: Szíjártó Erdélyi, Veszprémi Á., Károly, Regős (Kiss) Kóbor, Kovács Krisztián (Dénes), Kovács Kristóf , Horváth Zs. (Dobson) Németh R., Kiszlinger. Edző: Haraszti Zsolt.

Vép: Bezdi Kányási, Joó, BALIKÓ, VERMES Szalai (Mester), DANCS, Beke P. (Egyed), Szemes (Vajda) ILLÉS (Hóbor), VERSEGI (Czeglédi). Edző: Garics György.

A Vép az első percektől jobban játszott ellenfelénél, több lehetőséget is kidolgozott, a vezetést, egy felszabadító rúgás után szerezte meg, Versegi emelt a kapuba.

A második játékrészben a hazai csapat kitámadott, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egyenlített a Kemenesalja. A látogatókat azonban nem zavarta az egalizálás, két távoli lövéssel újra előnybe kerültek, majd egy tizenegyessel végleg eldöntötték a találkozót.

A győzelmet jobban akaró vendégek megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

Rábapaty -Celldömölk 1-1 (0-0). Rábapaty, 180, néző, vezette: Vass I.

Gól: Csupor 55. illetve Pungor 53..

Rábapaty: VARGA DOVÁNSZKI, CSUPOR, HORVÁTH GY., ENZSÖL - KIRÁLY ZS., FEHÉR M., BIRÓ, Sipos (Fehér Z.) Király L (Németh Á.), Likaj (Toldi). Edző: Ádám Endre.

Celldömölk: Heiner Vaja, Bodor, Varga J., györkös Enyingi Márk (Horváth D.), Manganelli, Szuh, Enyingi Marcell (Baranyai) NÉMETH J., PUNGOR (Piri). Edző: Koman Vladimir.

Az első félidőben az erőviszonyoknak megfelelően a Celldömölk támadott többet, a hazaiak lelkes játéka azonban kiegyenlítette a vendégek fölényét. Mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

A második negyvenöt perc elején a Celldömölk a kapuja elé szorította Rábapatyot és egy jól eltalált lövés a lábak között jutott a hálóba. Három perc múlva egy visszafejelt labda után Csupor egyenlített. Ezután is a Celldömölk támadott többet, azonban a hazaiak óriási védőmunkával megőrizték az egy pontot jelentő, megérdemelt döntetlent.

Tápláni KSK -Kemenesmagasi 5-3 (3-1). Táplánszentkereszt, 100 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Rajzinger 3 (5., 36., 65.), Németh B. 2 (21., 50.) illetve Princzes 25., Döbrönte 63., Horváth 90.

Kiállítva: Orovecz 11. buktatta kapura törő ellenfelét.

Tápláni KSK: Somogyi (Cserkuti) Zséder, Badics, SCHIMMER, Hujber (Jobbágyi) Szliágyi (Balázs), Koronczai, Borbás (Muzsai), SCHINDLER Németh B., RAJZINGER. Játékos-edző: Borbás János.

Kemenesmagasi: BÍRÓ T. Belegrai, VERASZTÓ, Orovecz, Molnár Páli, Kovács (Őri), DÖBRÖNTE, Princzes Dobány G. (Kalmár), Velencei (Horváth). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Hamar vezetést szerzett a Táplán, majd tovább szaporodtak a vendégek gondjai, a játékvezető kiállította a kapura törő Rajzingerrel szemben utolsó emberként szabálytalankodó Oroveczet. A vendégek azonban emberhátrányban sem adták fel, végig küzdöttek a rengeteg helyzetet kialakító, majd a többségüket elhibázó hazai csapat ellen. A második félidőben is maradt ugyanez a felállás, érdekesség, hogy Németh B. éles szögből, mint 14 méterről úgy bombázott a hosszú felső sarokba, hogy a labda hálón is átjutott a játékvezető megadta a különleges találatot.

Csepreg- Vasvár 2-0 (1-0). Csepreg, 100 néző, vezette: Szvorda.

Gól: Pócza 39., Kovács B 57.

Csepreg: Pikács GÖNCZÖL (Kovács R.), Sass, ILLÉS, Kincse Büki, Varga Zs., Molnár B., FARKAS A. (Györe) KOVÁCS B. (Baranyai), PÓCZA. Edző: Sass Dezső.

Vasvár: Smolczer Horváth B., Hajas, Danka, Robán Réfi (Molnár), Zsigmond, Bíró, Schermann (Bíró), Tausz (Bősze) Rumi. Edző: Konrád Péter.

Hamar eldönthette volna a találkozót a Csepreg, két nagy helyzet és egy büntető maradt ki a hazai oldalon. Ezután feljött a Vasvár, ezzel azonban megnyílt a tér a vendéglátók számára a kontrákra, és az egyik ellenakció végén Farkas labdáját Pócza lőtte be. A második félidőben a vendégek pontrúgásokból, a hazaiak ellentámadásokból voltak veszélyesek, és Kovács B. két szép csel után lőtt a hálóba. Hajtós mérkőzésen megérdemelten nyert a Csepreg.

Répcelak -Jánosháza 1-3 (1-2). Répcelak, 200 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Csordás 44. illetve Vánkos 26., Orosz 37., Balhási Á. 75.

Répcelak: Fazekas Koncz, Balassa, Fazekas (Tóth Dávid) Németh G. (Orbán), Tóth Dominik, Csordás, Horváth T., Balogh (Pungor) Tamási, Nyári. Játékos-edző: Balassa Péter.

Jánosháza: TÓTH A. MÉSZÁROS, MEGYESI, TÓTH L, SZABÓ M. HORVÁTH A. (CSONKA), OROSZ, PINTÉR (SÜLE), BALHÁSI Á. VÁGUSZ (FENYŐ), VÁNKOS (BALHÁSI SZ.). Edző: Kelemen Kornél.

Benyomta saját kapuja elé a Répcelak a Jánosházát vagyis nagyjából minden a papírforma szerint alakult, a hazaiak a 2. percben felső kapufát lőttek Csordás révén. Gól azonban nem született, a hazai lendület alább hagyott, az egyre jobban kimerészkedő Jánosháza pedig rendkívül veszélyes támadásokat vezetett.

Aztán egy jobb oldali akció végén mintegy húsz méterre a kaputól Vánkoshoz került a labda,aki a kapu jobb sarkába lőtte a labdát. Aztán a 35. percben jött az igazi hideg zuhany, Orosz csavart be a jobb sarokba a sorfal felet egy szabadrúgást. A hazaiak egy büntetővel fel tudtak zárkózni, Csordás értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt.

A második félidőben kockáztatott az egyenlítésért a Répcelak, azonban a Jánosháza okosan és taktikusan futballozott, és rendre megkontrázta a hazai próbálkozásokat. A rengeteg helyzet ellenére nem akcióból, hanem tizenegyesből döntötték el a mérkőzést, utána a hazaiak már csak erőlködtek, a vendégek viszont sorra könnyelműsködték el a jobbnál jobb lehetőségeket. A Jánosháza megérdemelt győzelmet aratott a rossz napot kifogó hazaiak ellen.

Balassa Péter: - Csak gratulálni tudok a vendégeke, taktikusan játszottak, jól megérezték a lehetőséget és megérdemelten nyertek. A vereség is benne van a futballban, tesszük a dolgunkat és megyünk tovább.

Kelemen Kornél: - Teljesen megérdemelten győztünk, akár több gólt is szerezhettünk volna, ha a második félidőben pontosabbak vagyunk.

 

Szombathelyről Horváth Levente, Répcelakról Finta László, Körmendről Szabó Tibor és Kovács Csaba, Kőszegről Őry Gábor, Táplánszentkeresztről Borbás János, Csepregből Sass Dezső, Vöncökről Lampért Tibor. Rábapatyról Dani Lajos tudósított.

1. Répcelak 7 6 0 1 32 - 6 18

2. Király . 6 6 0 0 21 - 2 18

3. Celldömölk 7 5 1 1 21 - 6 16

4. Vép 6 4 1 1 11 - 7 13

5. Körmend 6 4 0 2 36 - 6 12

6. Jánosháza 7 4 0 3 14 - 11 12

7. Tápláni Ksk 6 3 1 2 15 - 14 10

8. Kőszeg 7 3 1 3 12 - 14 10

9. Kemenesm. 7 3 0 4 16 - 20 9

10. Csepreg 7 2 3 2 12 - 12 9

11. Rábapaty 7 2 2 3 14 - 12 8

12. Kemenesalja 7 2 0 5 8 - 16 6

13. Vasvár 7 2 0 5 5 - 16 6

14. Szentgott. 7 1 2 4 6 - 16 5

15. Uraiújfalu 6 0 1 5 7 - 20 1

16. Bük 6 0 0 6 1 - 53 0




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!