Vasi foci

2015.03.24. 10:10

Megyei II.: A Sárvári-csoportban az éllovasok rendre begyűjtötték a 3 pontot

Vas megye - A megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 19. fordulójában a listavezető Rum elkönyvelhette újabb győzelmét. Az őt üldözők ezúttal nem hullajtottak pontokat: sűrűsödik a mezőny a dobogós helyezésekért.

Szendi Péter

Szergény–Mersevát 0-1 (0-1)

Szergény. 55 néző, vezette: Szabó János Attila.

Gól: Csite Dániel (44.).

Szergény: BÍRÓ – PIRI, Mórocz (Mező N.), MÁRKUS, Verasztó – Vajda, ELEK, Kerekes, Szomorkovics (Mező K.) – SMIDÉLIUSZ. Edző: Szép Tamás, Buzás Imre.

Mersevát: Tóth – KÖVI, FŰZFA, Pethő, Orbán (Kocsis) – Csite, Horváth T., Molnár (Gáncs), Nagy – DÉNES (Sülecz), Horváth A. Edző: Nagy Csaba.

Az első félidőben a játék inkább a középmezőnyben folyt, a helyzetek a hazai oldalon mind kimaradtak. Mindeközben a vendégek a félidő utolsó percében gólt szereztek. A második játékrész színvonalasabb volt, de az akarás és küzdés nem vezetett eredményre a hazaiaknál.

Gérce-Vásárosmiske–Simaság 4–0 (1–0)

Gérce, 80 néző, vezette: Mórocz Gyula.

Gól: Mórocz Ádám (7., 73.), Major Márkus (46., 78.).

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Tóth R., Németh, Farkas (Horváth), MAJOR (Hompok) – MÁTHÉ, Kovács (Nunkovics), Sali, NASZÁDOS – MÓROCZ (Komáromi A.), BAGOLY. Edző: Haraszti István.

Simaság: Kiss – VARGA D., HORVÁTH, VAJDA, Baranyai (Sztojka) – Németh L., Varga B., VARGA P., Taródi (Mészáros Péter I.) – Mészáros Péter II. (Szabó), Hancz (Németh I.). Edző: Szabó Sándor.

Nem csak az erős széllel, de a megerősödött Simasággal is meg kellett küzdenie a hazai csapatnak. Az első félidőben a vendégek védekezésre rendezkedtek be, miközben a Gérce egy szemre is tetszetős góllal megszerezte a vezetést. A Simaság a hátszelet kihasználva távoli lövésekkel próbált szépíteni – nem egy esetben nem is veszélytelenül, ám gól nem született. A második játékrészben összeszedettebben játszott a hazai csapat, a vendégeket hibára kényszerítve növelni tudta az előnyét. Összességében megérdemelt gércei győzelem született a sportszerű mérkőzésen.

 

Szeleste-Pósfa–Rábahídvég 6–3 (4–1)

Szeleste, 80 néző, vezette: Molnár Tibor.

Gól: Kovács Tibor (6., 22., 88.), Barbalics Bálint (7., 44.), Szele András (60.), illetve Vass József (18., 58.), Boda Gergő (56.).

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Mersich, Németh, TRITTREMMEL A., Trittremmel Zs. (Szár G.) – Szele, BARBALICS BENCE, KOVÁCS, BARBALICS BÁLINT (Rácz) – Burkon, SZÁR Cs. Szakosztályvezető: Rozmán Róbert.

Rábahídvég: Góger – Pap, Horváth T. (Horváth B.), NAGY, Egyed – VASS P., VASS J., BODA, Végh – Sinkó, Horváth T. (Horváth B.). Edző: Horváth Ernő.

Már az U21-es meccs megadta az alaphangot a mérkőzés előtt: a fiatalok találkozóján a rábahídvégi csapat legyőzésével megerősítette az első helyét a tabellán a szelestei ifi-csapat. A felnőttek mérkőzésén is magabiztosan kezdte a játékot a hazai együttes, ám 4-1-nél egy 5 perces kihagyást követően csakhamar 4-3-at mutatott az eredményjelző. A szelesteiek azonban gyorsan feleszméltek, és magasabb fokozatra kapcsolva további két góllal növelni tudták az előnyüket. Megérdemelt, magabiztos hazai győzelem született Kovács Tibot vezényletével az olykor viharos széllökésekkel kísért találkozón.

Ikervár–Ölbő 0–1 (0–0)

Ikervár, 100 néző, vezette: Zsirai József.

Gól: Elekes Dániel (88.).

Kiállítva: Bejczi László (91.), illetve Vidos Pál Dániel (91.).

Ikervár: Biró – TÓTH L., Lipi, Tóth G., Nagy – Vincze T., Hullmann (Bejczi), Vincze Z., Varga – Kosztolánczi (Dala), Baumgartner (Németh). Edző: Horváth József.

Ölbő: SZENTGYÖRGYVÁRI – NARDAI, Tóth Attila (Péter), Sipos, SZELE G. – Szele Z., Tóth Alex (Sági Kiss), Varga, Elekes – Koksa (Lakner), Vidos. Játékos-edző: Varga László.

Gyenge játékot produkált mindkét csapat: a rengeteg technikai hibákkal, eladott labdákkal tarkított mérkőzésen végül egy talált góllal nyert a vendég együttes. Holott pár alkalommal éppenséggel az ölbőikenek kellett a gólvonal elől menteni. A játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna.

Pecöl–Jákfa 4–1 (2–0)

Pecöl, 80 néző, vezette: Horváth Patrik.

Gól: Horváth Ádám (2., 91.), Séfer Balázs (30.), Kovács Zoltán (72.), illetve Vörös Attila (89.).

Pecöl: Takács – HORVÁTH B., Szemes Z., Czibók R., Czibók A. – Pálfi (Szemes D.), KOVÁCS, Iszak (Németh), HORVÁTH Á. – Séfer (Nagy), Nyári (Kopácsi). Edző: Rudolics Norbert. Tudósított: Nagy István.

Jákfa: Varga – Tamás, Nagy, VÖRÖS, Szabó D. – Rövid (Böröndy M.), Böröndy A. (Nagy), Kulcsár (Joó), Balhási – Szabó A., Biró. Edző: Horváth István.

Hűvös, szeles idő fogadta a csapatokat. A 2. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes: Horváth Ádám bombája talált utat a jobb sarokba. A 30. percben Séfer duplázta meg az előnyt. Fordulás után valamivel kezdeményezőbben próbált fellépni a vendég csapat a szél támogatásával, de lövések helyett mindig továbbtolták a labdát, így végeredményben veszélytelenül játszottak. Mindeközben a hazaiak szép támadásokat vezetve teremtettek helyzeteket. A 72. percben Kovács megiramodott, mindenki passzra számított, de ő zseniálisan kiugrott, három védőt is kicselezve lőtt a kapuba. A meccs végén egy gyors gólváltás: előbb a vendégek szépítettek, majd Horváth Ádám állította be a végeredményt.

Rum–Püspökmolnári 2–0 (1–0)

Rum, 100 néző, vezette: Kovács Balázs.

Gól: Szücs Richárd (11.), Kontics Péter (67.).

Rum: BUSI – Papp, Koronczai (Kraft), Rosta, KONTICS – OLÁH, SZÜCS, Horváth R., SZALAI – Székely, Horváth G. (Szalay). Edzők: Somogyi Gábor, Pup András.

Püspökmolnári: Molnár – Horváth Á., BERGER, Mihálydeákpál, SZIFFER I. – Sziffer K., Varga, Pados, HORVÁTH SZ. – Szendei (Kiss), SÁRKÖZI. Játékos-edző: Sziffer István.

Mindkét csapat tartalékos összeállításban lépett pályára, ami rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára. Jól kezdte a mérkőzést a Rum, egy szép baloldali támadás végén sikerült megszerezniük a vezetést. Ezek után felébredt a vendég csapat, és több ígéretes kontrát vezetett, ám a hazai kapus bravúrral védett. A második félidőben inkább mezőnyjáték folyt a pályán a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Majd egy pontrúgás után a házigazda eldöntötte a 3 pont sorsát.

Csénye–Sitke 5–4 (4–2)

Csénye, 20 néző, vezette: Sipos Zsolt.

Gól: Máhr Péter (3., 8., 28.), Vass Benjámin (34.), Birkás György (67.), illetve Ruzsics Tamás (32., 63.), Viszkeleti Gergő (38.), Szakos Balázs (83.).

Csénye: Simon – Szitkay, Vajda (Horváth), Szabó K., Géczi – Pendli R. (Soós), Vass, PENDLI P., TAKÁCS – MÁHR (Szabó B.), Birkás. Edző: Pankaczi Zoltán.

Sitke: Viczmándi – SZALAI (Molnár), Fülöp, Papp, RUZSICS – Glavánovics (Szita), Viszkeleti (Pénzes), MAGYAR, Kelemen (SZAKOS) – Pencz (NÉMETH), Kovács. Elnök: Németh Attila.

Az erős szél igencsak megnehezítette a játékosok dolgát, különösképpen a pálya észak-déli tájolása miatt. A hazai csapat 3-0-ra, majd 4-1-re is vezetett, ám ezt követően sok egyéni hiba miatt sikerült felhozniuk az ellenfelet, ám a győzelmet végül sikerült megtartani. Megérdemelt a Csénye győzelme a küzdelmes meccsen.

A forduló válogatottja: Szentgyörgyvári Tibor (Ölbő) – Ruzsics Tamás (Sitke), Kontics Péter (Rum), Szücs Richárd (Rum) – Major Márkus (Gérce-Vásárosmiske) – Pendli Patrik (Csénye), Vass József (Rábahídvég), Kovács Tibor (Szeleste-Pósfa), Barbalics Bálint (Szeleste-Pósfa) – Horváth Ádám (Pecöl), Mórocz Ádám (Gérce-Vásárosmiske).

Pályán a megyei II. osztály Szombathelyi- és Körmendi-csoport csapatai - gólerős volt a 19. forduló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!