Vasi foci

2014.07.23. 14:10

Új kihívást keresett: A Südburgenlandhoz igazolt Tóth Alexandra

Szombathely - A Viktória-Trend Optika FC volt játékosa, Tóth Alexandra egy sikertelen szezon után új kihívásra vágyott, ezért igazolt az osztrák Südburgenlandba.

Pum András

Tóth Alexandra 2009 nyarán került a Nagykutastól Szombathelyre, és hamarosan nem csak a Viktóriában, a válogatottban is bemutatkozott az akkor 18 esztendős futballista. A Viktóriával egy Magyar Kupa-aranyérmet, három bajnoki ezüstöt és egy bronzot szerzett az immáron 33-szoros válogatott labdarúgó. A Viktória volt csapatkapitánya, belső védője nyáron a tízcsapatos osztrák elsőosztály hetedikjéhez, az oberwarti Südburgenlandhoz szerződött.

Tóth Alexandra stabil játékosa volt a Viktóriának. Fotó: Szendi Péter

– Az elmúlt szezon vége felé kerestek meg az osztrákok. Miután környezetváltozásra vágytam és szerettem volna kipróbálni magam másik bajnokságban is, kapóra jött az ajánlatuk – tudtuk meg Tóth Alexandrától. – Egyelőre egy évre írtam alá, aztán meglátjuk, hogy alakulnak a dolgaim. Mindenesetre az oberwarti lehetőség adott esetben ugródeszkának is jó egy még nívósabb bajnokság – például a német – irányába. Emellett erőfelmérőnek sem utolsó, hiszen itt a magyarhoz képest sokkal jobban dominál a fizikai erő és jóval többet is futnak a osztrák játékosok. Nem kerülök idegen környezetbe, Horváth Nóra, Tálosi Szabina, Szvorda Melinda és Megyeri Boglárka személyében négy egykori viktóriás csapattársam is lesz. Ami a szombathelyi időszakot illeti, az első három év elfogadható volt, a Magyar Kupa-elsőségre szívesen emlékszem, az utóbbi két év viszont nekem és a csapatnak sem sikerült. Öt év után nem volt könnyű váltanom, de miután csak az edzésekre járok ki, nem szakadok el Szombathelytől. Remélem, visszakerülök a válogatottba is, őszintén szólva nem tudom, az utóbbi időben miért nem kaptam lehetőséget. Új csapatommal egy edzőmeccsen vagyunk túl, belső védőt és védekező középpályást is játszottam. Vélhetően itt előbbre lépek egy sorral, és csakúgy mint szombathelyi pályafutásom elején, ismét védekező középpályásként kapok szerepet. Állok a kihívások elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!