Vasi foci

2015.04.23. 14:09

Vasi foci: Nagy a tolongás a dobogós helyekért

Vas megye - A 24. fordulóval folytatódik a labdarúgó-bajnokság a megyei I. osztályban, valamint a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában.

Török Tibor

Megyei I.

Bár korainak tűnik ilyent kijelenteni, de gyökeres fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy a 11 ponttal vezető Celldömölköt az üldözők kipiszkálják a pozíciójából. Az éllovas ráadásul hazai pályán fogadja a 24. fordulóban a Tápláni KSK-t, így a papírforma szerint újabb győzelmet zsebelhet be. Mögötte a dobogós helyekért nagy tülekedés, a tavasszal is jól teljesítő Vép már második, de Garics György csapatára izzasztó 90 perc vár Uraiújfaluban. Nem lesz egyszerű dolga a Körmendnek sem Vasváron, ugyanez igaz a Répcelak csepregi fellépésére is.

24. forduló, szombat 16:00: Tabak1 Szentgotthárd–Kőszeg (Vass I.), Celldömölk–Tápláni KSK (Magyar), Bük–Kemenesalja (Szabó II.), Jánosháza–Rábapaty (Tóth R.). Vasárnap 16:00: Uraiújfalu–Vép (Szabó III.), Vasvár–Körmend (Németh T.), Csepreg–Répcelak (Tóth R.).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban az éllovas Táplánszentkeresztre a rázós feladat vár: a dobogó felé kapaszkodó Jákot látja vendégül. Érdekes csatára van kilátás a Söpte–Gyöngyöshermán derbin, hiszen a vesztes vélhetően leszámolhat érmes álmaival. De a forduló rangadóját Szombathelyen rendezik, a Spari a Lukácsházát fogadja.

Szombathelyi-csoport, 24. forduló, menetrend, szombat, 16.00: Táplánszentkereszt–Ják (Bereczky), Arborétum-Herény–Tanakajd (Kiss P.). Vasárnap, 16.00: Söpte–Gyöngyöshermán-Szentkirály (Bazsó), Elektromol-Spari–Schott Lukácsháza (Molnár), Újperint–Torony (Héra), Vasszécseny–Honvéd-Sé (Kovács Zs.), Szentpéterfa–Zanat (Talabér), Felsőcsatár–Balogunyom (Németh L.).

A Körmendi-csoportban a forduló rangadóján a dobogóért harcoló Szakonyfalu az éllovas Egyházasrádócot fogadja – ez talán az utolsó lehetőség, hogy valaki „befékezze" a Rádócot. Az élmezőny többi tagjára elvileg könnyebb meccs vár.

Körmendi-csoport, 24. forduló, menetrend, szombat 16.00): Tuti Textil-Körmend VSE–Bajánsenye (Samu). Vasárnap, 16.00: Körmendi Téglagyár Sport36–Szarvaskend (Kondor), Őriszentpéter–Rábatótfalu (Fülöp), Ivánc–Csákánydoroszló (Szalay), Viszák–Magyarszecsőd (Sipos), Szakonyfalu–Egyházasrádóc (Boda), Rábagyarmat–Nádasd (Derdák), Csörötnek–Vasalja (Mónos).

A Sárvári-csoportra igencsak erős hétvége vár a 24. fordulóban: az éllovas Rum a 6. helyezett Szeleste-Pósfa együttesét látja vendégül, a második Gérce a 4. Ikervárral mérkőzik meg, miközben a harmadik Kenyeri az 5. Pecöllel lép pályára. így joggal mondható el mindhárom mérkőzésről, hogy hatpontos találkozó lesz. De az alsóházban sem maradunk komoly rangadó nélkül: a Csénye molnári és a Sitke hídvégi vendégszereplése sem ígérkezik sétagaloppnak.

A Sárvári-csoport, szombat, 16 óra: Kenyeri–Pecöl, Püspökmolnári–Csénye. Vasárnap, 16 óra: Ikervár–Gérce-Vásárosmiske, Rum–Szeleste-Pósfa, Rábahídvég–Sitke, Ölb–Szergény, Mersevát–Simaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!