Vaskeresztes

2016.09.03. 19:34

A tanninra nem érzékeny senki Vaskeresztesen

Vaskeresztes - Ez a mi fészkünk, ahol jó élni - talán Krancz Imre, vaskeresztesi polgármester fejezte ki legjobban azt az érzést, mely a falu szüreti mulatságán fogadta a látogatót. Nem mellesleg a szüreten derült ki, a község vezetője nem is szereti a bort, annál jobban szereti faluját és a mogyorós csokit.

Turbók Attila

E szeretet meg is látszik az ide látogató számára, gondozott közterek, új út a hegynek felfelé, vagy éppen a helyiek számára ingyenes halastó, minden van, mi szem szájnak ingere. Vaskeresztes igazi kétnyelvű község a határtól két méterre, a koccintáskor sűrűbben hangzik el a „prosit” mint az „egészségedre”.

A szüreti mulatságon a Vas Népének volt szerencséje megkóstolni a hegy legjobb rozéját, ami hideg és nem mellesleg bubis. Ennek a bornak bizony nem kell cégér, pedig a község polgármestere mindent megtett, hogy e szép ki Alpokaljai falunak reklámot csináljon. Nincs rá szükség, ezt megtették a hegynek felfelé a szüreti mulatság résztvevői. Volt szerencsénk találkozni Hencsivel, aki nem csak a finom rozét kóstoltatta, hanem a jó hangulatról is gondoskodott a pincék felé vezető úton.

A szüreti mulatságon néha még a sofőrnek is jut a hegy levéből, a kíséret nem csak gyalogosan, hanem énekszóval is halad a traktor mellett, mígnem feltűnik a Mitl pince és a jéghideg rozé- Innentől jó a hangulat Vaskeresztesen, ahol - ahogy a polgármester megjegyezte - jó élni.

- Nálunk vannak laktózérzékenyek és egyebek is, de egy biztos, a tanninra nem érzékeny senki Vaskeresztesen – bocsájtotta útjára a Vas Népét Hencsi, a keresztesiek szószólója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!