Velem

2017.02.19. 18:15

Összegyűlt a falu apraja-nagyja

Velem - Farsangi mulatságra hívták Velem lakóit szombaton. Vacsora, kulturális műsor, zene, tombola és jó hangulat várta a vendégeket.

Vadas Krisztina

Farsangolj Velem! - ezzel a címmel szervezte meg immár harmadik éve a velemi önkormányzat a település hagyományos télbúcsúztató programját.

A kultúrházban szépen megterített asztalok és finom ételek várták a vendégeket szombat este. A program vacsorával kezdődött, hiszen üres hassal nem lehet mulatni: vadpörkölttel készültek a farsangolóknak. A vacsoraidő jó alkalmat adott a beszélgetésre is - a közelmúlt történéseinek felelevenítése mellett régi emlékek is előkerültek. Főleg az idősebbek nosztalgiáztak és meséltek történeteket a "régi szép időkről". Mikor már megteltek a bendők, a helyi Kék Holló Színitársulat lépett a színpadra, hogy megdolgoztassa a közönség rekeszizmait. A szórakozás azonban még nem ért véget, az este folyamán sörivó és jelmezversenyt is rendeztek.

A velemi Kék Holló Színitársulatnak nemcsak felnőtt tagjai vannak: a legkisebbek is kivették a részüket a szórakoztatásból
Fotó: Szendi Péter

- A célunk, hogy összetartó közösséget formáljunk a település lakosságából, erre ez a rendezvény is jó alkalom - mondta el Szabó Zoltán, Velem alpolgármestere, aki szintén együtt mulatott a vendégekkel. - Szeretnénk, ha a fiatalok is aktív tagjai lennének a közösségnek, részt vennének a rendezvényeinken - tette hozzá.

Az estnek a szórakozáson túl jótékony célja is volt: a tombola bevételéből a tűzoltószertárat szépítik, újítgatják majd. Aki ehhez szeretett volna a tombolán kívül is hozzájárulni, az külön egy kis perselybe dobhatta az adományt. A vendégek nagyon jól érezték magukat, a legtöbben úgy köszöntek el: "jövőre ugyanitt".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!