Zene

2015.03.27. 10:34

A Zombie Machine zenekar hároméves lett

Szombathely - A Zombie Machine zenekar március 31-én lesz hároméves. Horváth Péter, Markó András és Christopher B. Favorido (ex-dobos) alapították 2012-ben.

Merklin Tímea

Az első évüket a felszerelésük, tudásuk bővítésével és gyakorlással töltötték, mindösszesen kétszer léptek fel. 2013 elején a dob mögött Németh László vette át a helyet, aki a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar dobosa is. Ezután felléptek az Átjáró tehetségkutató fesztiválon, majd 2014-ben a Moby Dick előzenekaraként a Végállomás Klubban. Közel egy évig dolgoztak az első lemezünkön, ez idő alatt körvonalazódott a stílusuk és a zenéjük „mentalitása". Ugyanis az alapstílus heavy metal, de a rengeteg más-más műfajból átvett elem miatt – a stoner rock-től a metalcore-ig – nehéz beskatulyázni. Mindez Kiss Benjamin másodgitáros belépésével, aki hihetetlenül gyorsan beilleszkedett a zenekarba, tovább finomodott. Mondják, megérte a több év keresés, hogy megfelelő szólógitárost találjanak.

– A Zombie Machine EP-t az utolsó hangig magunknak vettük fel, kevertük és mastereltük, ezért különösen nehéz volt, de így nulla költségből, saját tudásunkkal is el tudtuk készíteni – tudjuk meg Horváth Pétertől. – A borító Varga Luca rajza. A lemez csak szárnybontogatás volt, kíváncsiak voltunk, mire vagyunk képesek saját erőből, de összességében elégedettek vagyunk vele. Jelenleg is dolgozunk új számokon, épp ezért a fellépések számát kicsit ritkítjuk, hogy minél hatékonyabbak legyünk, de azért nem tűnünk el teljesen.

A születésnapos Zombie Machine jelenlegi tagjai: Horváth Péter, Markó András, Németh László és Kiss Benjamin. Fotó: Zombie Machine

A bemutatkozó lemez óta a hatodik Zombie Machine koncert következik az új anyaggal. Novemberben volt egy Sopronban a Cojones zenekarral, egy pedig a Végállomásban. Decemberben még egy soproni koncert zajlott le kedvenc várpalotai barátaikkal, a Septicmen zenekarral. Januárban ismét a Végállomásban léptek fel a mexikói Beneath The Horror zenekar előtt, és majd februárban a Pistons Pubban, immár Kiss Benjaminnal együtt.

A hatodik koncert születésnapi fellépés lett volna most márciusban, de áprilisra halasztódott helyproblémák miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!