Hatodik alkalommal rendeztek a két ünnep között, szombaton közösségi disznóölést Horvátlövőn. Sokan közreműködtek abban, hogy a levágott állat minden porcikáját – a körmétől a füléig – a hagyományos módszerekkel feldolgozzák.
Csaknem egy hónappal „csúszott meg a naptárban” az idei húsvét, már jó érett volt a füstölt sonka, amit az ünnepen felszeltünk. A természetes tartósítás azonban nem csak a hagyományhoz kötődik. Mikéntjének tanulmányozására Rábapatyon jártunk Desits Zoltán
Öt település lakói gyűltek össze, mégis mindenki nádasdi volt: 22. alkalommal rendeztek Nádasdok Találkozóját, ezúttal a Vas megyei Nádasdon. Rendhagyó, hogy télen jöttek össze és öt plusz egy disznó esett áldozatul még a törzsökhúzás előtt.
Kőszegfalva - Kihalófélben van a vidéki böllér szakma, mely egykoron minden faluban képviseltette magát. Kőszegfalván - 260 kilogrammos disznót vágtak - azt is megtudtuk, hogyan készül a sváb hurka.
Szalmával pörkölés, feldolgozás, pálinka, reggeli, kolbásztöltő vetélkedő, ebéd, disznótor: minden úgy, mint régen. Tömören összefoglalva ez jellemezte a IV. Röfinapot és kolbásztöltő versenyt Rábapatyon.