Krimi

7 órája

Erre nincsenek is szavak: a tanító néni büntetésből fehérneműre vetkőztette a gyerekeket az iskolában

Nyírmeggyesen történt a megdöbbentő eset, a helyi iskola tanítója nagyon beteg büntetési módszert alkalmazott a kisiskolásokkal szemben. A rendőrség már nyomoz.

MW

Felháborító, ami a nyírmeggyesi iskolában történt

Fotó: Kelet-Magyarország/Tarnavölgyi Gergely

A közösségi médiában futótűzként terjed a hír, miszerint 

a nyírmeggyesi általános iskolában rendszeresen megszégyenítette diákjait egy pedagógus: volt olyan kisiskolás, akinek alsóneműre kellett vetkőznie a társai előtt. 

Az esetről a szon.hu megkérdezte a Mátészalkai Tankerületi Központot és a vármegyei rendőrkapitányságot is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a hírportált, hogy 

az ügyben kiskorú veszélyeztetése elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak. 

Az eljárás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adtak. A tankerülettől egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

Mondanak róla jót is, rosszat is 

A vármegyei hírportál csütörtök délután három óra előtt ért a nyírmeggyesi általános iskolához. Még tartott a tanítás, az iskola udvara üres volt, csak a pedagógusok autói sorakoztak egymás mellett. Bementek volna az Arany János Általános Iskolába, az intézmény portása azonban megállította az újságírót, és a látogatás hátteréről érdeklődött. Miután ez kiderült, kiküldte az intézményből a szon.hu munkatársait, majd felsétált az igazgatói irodába. – Sajnos igazgató úr nincs az épületben, a titkárságon pedig azt mondták, nem tudnak az ügyben nyilatkozni – mondta a középkorú férfi. 

A hírportál ezután a helyi kisboltban próbált információhoz jutni. Kissné Tuba Enikő éppen akkor lépett ki a vegyeskereskedés ajtaján. – Nem hallottam az esetről, pedig vannak ismerőseim, akiknek a gyermeke az iskolába jár. De ne haragudjon, sietek a buszhoz – intett búcsút nekünk a 29 esztendős édesanya. Az üzletben egy neve elhallgatását kérő helybéli elárulta, hogy természetesen hallott az ügyről, és meg is van róla a véleménye. 

Mondanak a pedagógusról rosszat is, jót is, az utóbbi van többségben. Úgy hallottam, a tanárnő azt szerette volna elérni, hogy a gyerekek megtanuljanak írni, olvasni, de nem a legjobb eszközhöz folyamodott. De ismétlem, és is csak másodkézből értesültem az ügyről, ami tudtommal már több mint egy éves, csak most kapták föl.

A mai napig tanít ez a pedagógus...

Mádi Dominik a negyedik osztályba járó kishúgáért érkezett 16 óra előtt pár perccel az iskolához. Elmondta, hallott az esetről. 

A barátnőm unokahúga, Mirabella is itt tanul, sőt, osztálytársa volt az kislány, akivel ez az állítólagos eset megtörtént – úgy tudom, azóta ő már nem ide jár – árulta el portálunknak a huszonkét éves fiatalember, majd elköszönt tőlünk, és besietett húgáért az iskolába, ahol információik szerint a mai napig tanít az a pedagógus, aki a hírek szerint rossz magaviseletük miatt alsóneműre vetkőztetett két nyírmeggyesi kisiskolást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!