Nyolc mérkőzés után

2024.04.24. 13:32

A Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt, az új edző neve is kiderült

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

MW

Kuznyecov nyolc mérkőzésen irányította az ETO-t, amellyel négy győzelem mellett négy vereség volt a mérlege

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A klubhonlap szerdai beszámolója szerint a trénerrel együtt segítői közül Dmitro Parhomenko és Petar Milcanovic is távozik, ugyanakkor a szakmai stáb tagja marad Lipták Zoltán másodedző mellett Sebők Zsolt kapusedző, Márkus Gábor videóelemző, illetve Kertész Áron erőnléti edző is.

A korábban Diósgyőrön dolgozó Kuznyecovot február végén nevezték ki a győriek, a tréner akkor a spanyol Antonio Munozt váltotta. 

Kuznyecov nyolc mérkőzésen irányította az ETO-t, amellyel négy győzelem mellett négy vereség volt a mérlege.

Az ETO honlapjának délutáni híradása szerint Borbély Balázs veszi át a szakmai munka irányítását. 

A 44 éves, dunaszerdahelyi születésű Borbély játékos-pályafutása a DAC-ban indult, majd az Artmedia Petrzalkához igazolt, amellyel megfordult a Bajnokok Ligája csoportkörében, ráadásul csapatkapitányként. 

Később a német Kaiserslautern, a román Politehnica Timisoara és a ciprusi AEL Limasszol futballistája volt. A szlovák felnőtt válogatottban 15 alkalommal lépett pályára.

Edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte, 

Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre, és a felnőtt csapat segédedzője volt mostanáig.

A győriek a legutóbbi két fordulóban kikaptak az NB II-ben, így hárompontos hátránnyal követik a még feljutó helyen álló Vasast. A szezonból még öt forduló van hátra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában