Második hely

2024.05.29. 11:30

Az Év fagylaltja - a celldömölki cukrász újabb sikert aratott

A celldömölki születésű cukrász ezúttal az év második legfinomabb fagylaltját alkotta meg az egyik balatongyöröki kávéház színeiben.

Polgár Patrícia

Büszkeség: Vadócz Jenő fagylaltja (trófeával a kezében) második helyezett lett

Forrás: VN/VJ

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Vadócz Jenő celldömölki származású cukrász alkotta meg 2024 balatoni fagylaltját. A cukrász pénteken újabb sikert aratott, Az Év fagylaltja versenyről ezüstéremmel térhetett haza. Az Év fagylaltja versenyt idén Kecskeméten rendezték meg, ahova cukrászdák három kategóriában nevezhették alkotásaikat: hagyományos kézműves fagylalt kategóriában, hagyományos kézműves „mentes” kategóriában és Kecskemét város tiszteletére sárgabarack kategóriában – tudtuk meg Vadócz Jenőtől, aki azt is elmondta: minden kategóriában maximum két ízzel lehetett indulni, csapatával ezt általában ki is maxolják, így tettek idén is. 

Az Év fagylaltja versenyen Jenő az ötödik alkalommal indult el a cukrászda színeiben. A siker idén sem maradt el, megszerezték eddigi legjobb eredményüket: a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak fel Meggyes Pekuccino elnevezésű fagylaltjukkal. Ez egy pekándiós kávéfagylalt, amit meggyöntettel láttak el és karamellizált pekándió szórattal tették még különlegesebbé – mesélte a cukrász. 

A kézműves fagylalt kategóriában a nevezett íze egy rozmaringos szilva sorbet volt. Mentes kategóriában egy tonkababbal, áfonyával és pirított pisztáciával megbolondított pisztáciafagylalttal, valamint banános törökmogyoró-fagylalttal neveztek. Sárgabarack kategóriában egy sárgabarackpálinkás sárgabarack sorbettel és egy habanérós sárgabaracköntetes sárgabarackfagylalttal indultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!