Program

2024.10.10. 16:30

Gesztenyepüré, -pálinka, -sör és -kávé is szerepel a Velemi Gesztenyenapok kínálatában

Ezen a hétvégén elindul a nagy őszi, vasi vásárok sora. A Velemi Gesztenyenapokon gesztenyés finomságok, kulturális programok és rengeteg kirakodós várja szombaton és vasárnap a Velembe látogatókat.

Polgár Patrícia

A Velemi Gesztenyenapok az ősz elmaradhatatlan vasi programja. A gasztronómiai, hagyományőrző ünnep és vásár első, szombati napján Kőszeg és Hegyalja kulturális életének szereplői mutatkoznak be a vásár színpadán. A 12 órakor kezdődő megnyitót követően 12.30-kor a Velemi Néptáncegyüttes és a Kis Boglya zenekar lép színpadra, őket követi 13.30-kor a Nyugati Gyepű Dobcsapat előadása. 14 órakor koncertezik a Sons Left Behind, 15 órakor Zsiros Péter és a Fuzz Box. 16 órakor Kőszeg Város Fúvószenekara zenél. A színpadi programok sorát a 18 órakor kezdőd Siren buli zárja szombaton.

Velemi Gesztenyenapok
 Gesztenyepüré, -pálinka, -sör és -kávé is szerepel a Velemi Gesztenyenapok kínálatában
Fotó: Cseh Gábor

Vasárnap 13 órakor a Lukácsházi színjátszókör érkezik A vidéki ember című színdarabjával. 14 órakor a Rézeleje Fanfárosok és a Kónyi Néptáncegyüttes ad műsort, ezt követően 14.30-kor moldvai táncházba várják a táncos lábú kilátogatókat. 16.30-kor a Besh o droM ad világzenei koncertet.

A vásári forgatag mindkét napon 9-19 óráig tart nyitva. A Stirling villa udvarán gyermekprogramok, kézműves bemutatók és játszótér várja a látogatókat 10-18 óráig.

A gasztronómiai kínálatot gesztenyepüré, -pálinka, -sör és -kávé színesíti.

A rendezvény gépjárművel kizárólag Kőszegszerdahely felől közelíthető meg. A Kőszeg felől, a Szabóhegyen keresztül vezető erdészeti út a rendezvény ideje alatt le lesz zárva a gépjárműforgalom elől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!