Magyar-szlovén együttműködés

2024.07.26. 13:54

1 millió euró támogatás - Kezdődhet a Muraba program megvalósítása

A szlovén kormány 1 millió euró támogatást hagyott jóvá a Muravidék– Rába-vidék fejlesztési program idei évi projektjeire.

Vaol.hu

Egy korábbi egyeztetés Felsőszölnökön

Forrás: VN-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Janez Janša szlovén kormányfő 2022 februárjában Lendván írták alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a két ország 5-5 millió eurót biztosít a Muravidék és a Rábavidék (Muraba) fejlesztésére. Az egyezmény után lelassult a Közös Alap ügye, de a fejlesztési törekvéseket mindvégig napirenden tartották a felek. A felsőszölnöki találkozó jelentős áttörést hozott. A program koordinálásával megbízott Muraba Európai Területi Társulás bemutatta azt a stratégiai dokumentumot, amelyet szakértők bevonásával készített el. 

A Muravidéki Magyar Rádió arról tudósít, hogy a tervek idáig csak papíron léteztek, mivel a szlovén kormány még csak csütörtökön fogadta el a programot, és az idei évre egymillió euró támogatást hagyott jóvá a fejlesztési program pilótaprojektjeinek megvalósítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!