Nemes ügy

4 órája

Remény az újrakezdésre: 50 fát ültetettek a csöngei tűzeset emlékére

Kenyeriben és Csöngén ötven fát ültettek el csütörtökön a Vas Vármegyei Kormányhivatal munkatársai: emléket állítva a szeptemberi tűzvésznek.

Csabai Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Ahogy arról beszámoltunk, egy, a csöngei tűzeset közelében élő édesanya közösségi oldalán indított felhívást: aki emléket szeretne állítani a Csönge és Kenyeri között történt tűzesetnek, az ültessen el egy fát. Néhány nap alatt többen jelezték, szívesen állítanak ily módon emléket. Vámos Zoltán, Vas vármegye főispánja is közöttük volt, aki közösségi oldalán úgy fogalmazott, nagy örömmel csatlakoznak a kezdeményezéshez: a Vas Vármegyei Kormányhivatal ötven facsemetével, valamint azok elültetésével járul hozzá a nemes ügyhöz.

Csöngei tűzeset: Kenyeriben és Csöngén is ültettek a vasi Kormányhivatal munkatársai
Csöngei tűzeset: Kenyeriben és Csöngén is ültettek a vasi Kormányhivatal munkatársai
Fotó: Szendi Péter

Faültetési akció a csöngei tűzeset kapcsán - a Kormányhivatal is csatlakozott

Csütörtökön földbe kerültek a facsemeték, Kenyeriben a Kálvária-dombon huszonöt virágos kőris pompázik majd a Vas Vármegyei Kormányhivatalnak köszönhetően. A hivatal munkatársai további huszonöt fát ültettek el Csöngén, itt három helyszínen osztották el a csemetéket: a temetőhöz vezető fasorhoz, a Dózsa György utcai játszótérhez, valamint a Rákóczi és József Attila út kereszteződéséhez.

Vámos Zoltántól megtudtuk: egyeztettek az érintett települések vezetőivel, hová kerüljenek a fák, s összesen huszonnyolcan vettek részt a faültetési akcióban.

– Tavaly a Vas Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya kezdeményezte a  településfásítási programot. Ennek keretein belül évente egy-két alkalommal fát ültetünk vasi településeken. Már idén is megvolt a terv, hova kerülnek a csemeték, de az élet felülírta azt: a Csönge és Kenyeri térségében tomboló, ezer hektárt letaroló tűz miatt úgy döntöttünk, a kormányhivatal ezen a területen fogja megvalósítani idei fásítási programját – fogalmazott Vámos Zoltán, hozzátéve, az elültetett fák jelképezik, hogy mindig van remény az újrakezdésre, mert az élet utat tör magának és emlékeztetnek arra a közösségi összefogásra, ami a tűzeset kapcsán megszületett.

A tűzvészről és a kormányhivatal faültetési akciójáról egy, a területen elhelyezett kis tábla is megemlékezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában