Időjárás

2 órája

Szakértőt kérdeztünk: már látszik, mikor eshet a hó Vasban

Reggel ködfoltok, napközben napsütés, éjszaka hűvös – dióhéjban erre számíthatunk a héten. Az őszi szünet azonban nagy fordulatot hozhat a térség időjárásban, már látszik mikor eshet a hó Vasban – tudtuk meg Pétervári Tibor észlelőtől.

Cseh-Egyed Bernadett

Klasszikus anticiklon alakítja a térség időjárását a héten. Egyre gyakoribbá válnak a reggeli pára- és ködfoltok, csapadékra nem valószínű. Éjszakánként 3-5 fokig hűl le a levegő, a maximumok 15 fok körül alakulnak, de a ködösebb tájakon lassabban melegszik a levegő. Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője elmondta: front sem terheli a szervezetet, csendesnek ígérkezik ez a hét az időjárás tekintetében.  

Időjárás Vasban
Időjárás Vasban: ködös reggelek után jöhet a napsütés
Forrás: MW-archív

A szakértő szólt arról is, az átlagos havi csapadékmennyiséget már bőven meghaladta az idei október, a napfényes órák száma azonban kevesebb az ilyenkor szokásosnál. Tavaly rekordmeleg volt az október, ezúttal normális tartományban alakulnak a hőmérsékletek. 

Jövő héten jön a fordulat 

Jövő héten kedden lehűlés érkezik erős széllel és csapadékkal, 

változékonnyá, mozgalmassá válik a térség időjárása. 

Kifejezetten hűvös lesz, a Kőszegi-hegységben havazás is előfordulat tudtuk meg Pétervári Tibortól.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!