Mi történhetett?

2024.05.17. 07:00

Elesett, megsérült a feje - A rendőrség vizsgálja az ikervári haláleset körülményeit

Nem bűncselekmény, tragikus baleset történt vasárnap a településen. A sárvári rendőrök külső nyomokat nem találtak, úgy értesültünk, az idegenkezűséget kizárták. A település lakóit kérdeztük.

Horváth László

Ellátogattunk a házhoz, ahol a két testvér élt. Környezetüket rendben tartották, nyírt füves udvarukon rózsabokrok virágzanak

Fotó: © Cseh Gábor

Rendőrautók, mentők jelentek meg vasárnap reggel Ikerváron, az egyik családi háznál. A településen élők hamar találgatni kezdték, mi történhetett abban az épületben, amiben két középkorú testvér él. Olyan híreket lehetett hallani, miszerint bűncselekmény, azon belül az is az egyik legsúlyosabb, gyilkosság történt. Utóbb kiderült, ebből semmi nem igaz. 

Lapunk munkatársai csütörtök kora délután látogattak el az érintett utcába.

 Az érintett ház ajtaja zárva volt. Nem messze innen, egy idős férfi nyírta a füvet. Megszólítottuk. A beszélgetés neszét meghallva a felesége kinézett az ablakon. Elmondták, ők este hét-nyolc óra körül bezárják a kaput, behúzzák a függönyt, sok mindent nem vettek észre. Az esetről csak másnap értesültek. 

Ikervár központi részén egy középkorú nő várakozott az autója mellett. Hallott arról, mi történt. – Ez egy kis falu, itt gyorsan terjednek a sokszor alaptalan hírek. Egészen elképesztő történésváltozatok is közszájon forogtak.

 Dala János jól ismerte a családot, a testvéreket. Nem tudta elképzelni, hogy bűncselekmény történt. 

– Jóravaló emberek ők. Soha egy hangos szót, veszekedést nem hallottunk. Szomorú dolog a vasárnapi eset –

 mondta. 

© Cseh Gábor
Dala János jól ismerte a a testvéreket. Nem tudja elképzelni, hogy bűncselekmény történt
Fotó: © Cseh Gábor

Közben megérkezett a Vas-vármegyei Rendőr Főkapitányság hivatalos tájékoztatása. „A Sárvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit” – kaptuk a rövid közleményt. Úgy értesültünk, teljesen kizárható az idegenkezűség. Lapunk az elhunyt férfi egyik családtagjától megtudta: szerencsétlen baleset történt. Rokonuk elesett, és tragikus fejsérülést szenvedett. 

A sors néha kegyetlenül megismétli önmagát. A középkorú férfi ácsként dolgozott, jó szakembernek számított. Úgy húsz évvel ezelőtt egy építkezésen megcsúszott, komolyan megsérült. Kitartó volt és felépült. A szakmájába azonban nem tudott visszamenni dolgozni. 

Az önkormányzat többször is segített neki munkákkal. A polgármesteri hivatal udvarán lévő garázst is az ő irányítása mellett építették meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában