Ítélet

2024.06.21. 10:51

Szentgotthárdi vasútállomás alkalmazottaival balhézott egy férfi, tettlegességig fajult a helyzet

A Körmendi Járásbíróság kettő rendbeli garázdaság vétsége és 1 rendbeli kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év - végrehajtandó - fogházra ítélt egy büntetett előéletű férfit. Kötelezte továbbá 452.161 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Katona Tibor

A tényállása szerint a vádlott 2022. október 25-én este a szentgotthárdi vasútállomás parkolójában tartózkodott, amikor szóváltásba keveredett az ott személy- és vagyonőri feladatokat ellátó tanúval. A vádlott ennek során hangosan, trágár kifejezésekkel illette a tanút, valamint egy alkalommal ágyékrészen meg is rúgta őt. A tanú ekkor cselekménye abbahagyására szólította fel a vádlottat, ennek ellenére ő többször a tanú irányába rúgott, aki ki tudott térni azok elől - tájékoztatott a Szombathelyi Törvényszék. 

A vádlott 2023. január 16-án délelőtt a szentgotthárdi vasútállomás 3-as számú peronján szóváltásba került az ott feladataikat ellátó alkalmazottakkal. Ekkor odalépett hozzájuk a helyszínen kocsivizsgálói feladatokat ellátó tanú és távozásra szólította fel őt. A vádlott egy hirtelen mozdulattal lefejelte a tanút, akinek a vádlott általi bántalmazás következtében felrepedt a felső ajka.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban – így különösen a vasútállomáson tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Az ítélet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában