Sok élménnyel, tudással gyarapodtak

2024.07.21. 17:00

Tűzoltók voltak a csepregi gyerekek - Sopronban, és a pápai NATO repülőtéren is jártak

Megismerkedtek a tűzoltószertárral, a járművekkel, mentő- és oltófelszerelésekkel. Jártak a soproni új katasztrófavédelmi központban, de a pápai NATO repülőtérre is ellátogattak – így telt a csepregi tűzoltótáborosok egy hete.

Horváth László

Sok élménnyel, tudással gyarapodtak a csepregi tűzoltótábor. A Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Csepregi Önkormányzati Tűzoltók-parancsnokság közös szervezésévben és lebonyolításában 29 általános iskolás vett részt.

csepregi
 Zárul a jó hangulatú csepregi tábor. A felvételen Kovács Balázs, megbízott parancsnok, Kovács András elnök, a vasi tűzoltószövetség vezetője, Domnánic Mária, Kovács Mónika egyesületi tagok, Ágh Péter gyermekével
Fotó: Ohr Tibor

- A gyerekek a hétfőt a laktanyában töltötték – kezdte Kovács Balázs, megbízott tűzoltó-parancsnok. – Részt vettek az oktatáson, majd megismerkedtek a járművekkel, a felszerelésekkel, eszközökkel. Kedden kirándulás következett: felkerestük a soproni új katasztrófavédelmi központot, körbejárták a korszerű laktanyát, majd dottóztak a belvárosban, végül pedig boboztak.  A szerda a szakmai gyakorlat napja volt, alaki és szakmai foglalkozások után vetélkedők és sorversenyek következtek.

A csütörtök is mozgalmasan és izgalmasan telt. Az ifjú tűzoltók csütörtökön a pápai NATO repülőtéren jártak. Szigorú feltételek mellett, de megnézhették a repülőtéri Tűzoltóság felszereléseit és egy harci helikoptert is.

A napot a celldömölki fürdőzés zárta. Pénteken szakmai foglalkozások voltak, délután pedig jött a levezetés: palacsintázás és a habparti. 

Kovács Balázs hozzátette, az egyesület jelenlegi ifjúsági tűzoltói voltak a rajok parancsnokai, illetve a szakmai foglalkozások segítői.

A versenyeken pontokat lehetett gyűjteni, a győztes csapat bükfürdői fürdőzést nyert. A táborban a gyerekek számos hasznos tapasztalatot szereztek, túl azon, hogy megtanulták, miként kell használni a porral oltót, megismerkedtek a 112 segélyhívóval, gyakorolták, baj esetén milyen adatokat kell megadni. 

Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője személyesen is felkereste a csepregi tábort.

 - Igazán színes, változatos programokat szerveztek a táborban - összegzett. - Örülök, hogy ennek sikeréhez pályázati támogatás is hozzájárult. Mindezek által a fiatalok nem csak élményekkel gazdagodtak, hanem megtanulták azt is, milyen nagy dolog az embertársaik felelősségteljes segítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában