Felborult az autó

2024.07.21. 07:34

Droggyanús anyagot találtak a Ják közelében súlyos balesetet szenvedett autósnál - fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szombaton este egy osztrák rendszámú Land Rover Defender személyautó haladt Szombathely felől Ják irányába, amikor a jármű a túl nagy sebesség miatt megcsúszott egy jobbra ívelő kanyarban, letért az útról, majd egy fát kidöntve egy másik fának csapódott és felborult. Az autóban utazó 30 év körüli magyar férfi a balesetben súlyosan megsérült és beszorult a teljesen összetört jármű alá.

A helyszínre a szombathelyi tűzoltók érkeztek ki, akik hosszú idő alatt tudták kiszabadítani a férfit a teljesen összeroncsolódott, összelapult, a tetején lévő autó alól. A súlyosan sérült férfit átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

A rendőrségi bűnügyi helyszínelők is kiérkeztek, ugyanis szemtanúk elmondása alapján a sérült férfi zsebéből droggyanús anyag esett ki. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a férfi esetleg bódult állapotban vezethette-e az autót.

A baleset után az autót vezető férfi azt mondta, hogy az autóban más is utazott vele együtt, viszont a jármű üres volt, ezért több rendőr is elkezdte keresni a környéken az erdőben a feltételezett utast, akiről az is sejthető volt, hogy a balesetben megsérülhetett. Végül nem találtak senkit, a további információgyűjtés alapján pedig már valószínűsíthető volt, hogy valójában az autó vezetője egyedül utazott a járműben.

A mentés és a helyszínelés ideje alatt több órára előbb teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt, később félpályán megindulhatott a forgalom. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában