Vádemelés

2024.07.08. 07:54

Házvásárlásra tett ígéretet, de végül az idős nő pénzével távozott egy csaló Vasban

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2024 februárjában egy időskorú – ezáltal a bűncselekmény felismerésére koránál fogva korlátozottan képes – nőt azzal tévesztett meg, hogy az eladó házát megvásárolja. A sértettel közölte, hogy az adásvétel után 1,3 millió forint illetéket kell majd fizetnie. Miután megtudta, hogy a nő 800 ezer forint készpénzzel rendelkezik – azért, hogy ezt a pénzt jogtalanul megszerezze – felajánlotta, hogy kipótolja és befizeti az illetéket. A megtévesztett idős nő ebbe beleegyezett és az összes készpénzét átadta a férfinak.

A vádlott cselekményével okozott 800 ezer forint kár a nyomozás során lefoglalással megtérült.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását, továbbá egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában