Baleset

2024.07.03. 09:40

Vadat ütött el egy autó Nemesbőd közelében - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán reggel egy Suzuki személyautó haladt Nemesbőd felől Szombathely irányába a 86-os főúton, amikor a jármű elé az út bal oldalán lévő erdősávból egy vad futott az autó elé. A sofőr fékezett, de nem tudta elkerülni a balesetet, elütötte a vadat, ami a helyszínen elpusztult. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fotó: Horváth Balázs

Az autón volt CASCO biztosítás, ami ilyen esetben nagyon jól jön, hiszen egy kisebb ütközés is jelentős anyagi kárt tud okozni az autókban, nem ritka, hogy egy kitört lámpa pótlása az újabb autókon több százezres, vagy akár milliós kiadás is lehet.

Fotó: Horváth Balázs

Ha vad fut az autónk elé, vészfékezzünk és próbáljuk egyenesen az úton tartani a járművünket, semmiképp ne próbáljuk meg hirtelen kormánymozdulatokkal kikerülni az állatot, mert ez általában nagyobb bajhoz, sérülésekhez és nagyobb anyagi kárhoz vezet a tapasztalatok alapján, mint ha elütnénk az állatot. Jó, ha van CASCO biztosítás az autón, de a kötelező biztosítás mellé is több társaságnál lehet kötni külön vadkárra is biztosítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában