Kék hírek

2024.08.03. 10:06

Ittasan vezetett, egy órán belül kétszer is elkapták a szombathelyi rendőrök

A rendszeres figyelemfelhívás ellenére, még mindig sokan nem számolnak az ittas vezetés kockázataival, és alkoholfogyasztást követően ülnek a volán mögé!

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Az éjszaka a szombathelyi egyenruhások egy órán belül kétszer intézkedtek egy vépi sofőrrel szemben, akinél minkét esetben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Első alkalommal Szombathelyen, a Pálya utcában. A pozitív szonda után azonnal, a helyszínen elvették a vezetői engedélyét. Rövid időn belül a városban újra megállították az autót, melyet akkor is a korábban igazoltatott férfi vezetett. Ismét jelzett a szonda, és mivel már jogosítványa sem volt a férfinak, előállítását követően szabálysértési őrizetbe vették engedély nélküli vezetés miatt. Az ittas járművezetések miatt büntetőeljárás indult a gépkocsivezetővel szemben - közölte a rendőrség.

Magyarországon továbbra is a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis a járművezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű szeszesital-fogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési és a reakcióidőt, hátrányosan hat a vezetési képességre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetlegesen az utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Mivel az ittasság a vezető baleseti okok között szerepel, ezért a vasi rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkohol fogyasztását követően vesznek részt a forgalomban autójukkal, motorjukkal vagy éppen kerékpárjukkal.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában