A férfi saját kutyáját mentette

2024.08.25. 12:00

Kutyatámadás Szombathelyen: felkapta az ölébe, így mentette meg a támadó állattól kistestű kutyáját a férfi - videó

Vaol.hu

Forrás: Tények

Ahogy arról portálunk elsőként beszámolt, pénteken történt kutyatámadás Szombathelyen. Egy elszabadult kutya támadt rá egy férfira és kutyájára. A férfi épp sétáltatta a házikedvencét, mikor a kiszökött nagytestű állat először a kutyájának akart nekirontani. A Tények információi szerint egy kisfiú rohant a megszökött kutya után, hogy vissza vigye a házba, de az annyira agresszív lett, hogy nekitámadt egy szembejövő kiskutyának. A kisebb négylábút gazdája azonnal felkapta, hogy megvédje, de ezért az agresszív állat őt harapta meg. Az információk szerint a megtámadott férfinek nem esett komoly baja.

Kutyatámadás
Kutyatámadás Szombathelyen: a kiszökött nagytestű állat először a egy kiskutyának akart nekirontani.
Forrás: Tények

Kutyatámadás: egy kutyaiskola vezetője reagált

A Tények egy kutyaiskola vezetőjét is megkérdezte az esettel kapcsolatban. Szerinte a rémült gazda jól tette, hogy a kisebb testű kutyáját azonnal felkapta. 

- Így valóban megnő az kockázata annak, hogy harapást mi kapjuk, de a kisebb testű kutyánk életbemaradásának esélye is sokat javul - mondta el Winhoffer Tamás. Hozzátette, szerinte ilyenkor a legjobb védekezés a támadás. Használhatunk paprika-spray-t, ha nincs nálunk próbáljuk meg a nyakörvénél fogva visszatartani a támadó állatot.

A Tények úgy tudja, a támadó kutyát azóta elvitte a helyi gyepmester. Mint arról pénteken mi is írtuk, a helyszínre a rendőrség is kiérkezett, a Tények információi szerint a támadás kapcsán a rendőrség szabálysértési eljárást indított.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában