Engedély nélkül

2024.08.08. 09:31

Zalán keresztül érkezett a fegyverarzenál - A pénzügyőrök foglalták le a Kínából érkező kardokat

A 46 éves budapesti férfi egy budapesti székhelyű cég ügyvezetőjeként 2023 májusában közvetett vámjogi képviselőt bízott meg Kínából származó áru szabadforgalomba bocsátása iránti vámeljárásának kezdeményezésére.

Vaol.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Németh Eszter helyettes sajtószóvivő ismertetése szerint, a megbízott vámjogi képviselő – nem tudva arról, hogy a vádlottól átvett áru 162 db kardot is tartalmazott – 2023 szeptemberében a nagykanizsai Vámudvarban kezdeményezte a vádlott ügyvezetése alatt álló cég által importálni kívánt áruk szabadforgalomba bocsátását.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek minősülő, az országba csak engedéllyel behozható kardokat – mivel engedéllyel a vádlott által vezetett cég nem rendelkezett – a pénzügyőrök lefoglalták.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában