Újabb részletek

9 órája

A vád szerint meg akarták volna ölni az ismert vasi szakorvost - Zárt ülésen beszélt a sértett a bíróságon

Tanúmeghallgatással, szakértői beszámolókkal folytatódott a bírsági tárgyalás csütörtökön az ismert szombathelyi orvos életére törő feleség, és annak szeretőjének büntetőügyében. A vádlottak az első tárgyalási napon tagadták az emberölési kísérlet vádját.

Vaol.hu

Tanúmeghallgatással, szakértői beszámolókkal folytatódott a bírsági tárgyalás

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Törvényszéken csütörtökön dr. Rácz József tanácsvezető bíró elnökletével folytatódott a bírósági tárgyalás az ügyben, amiben a sértett feleségét és a szeretőjét  emberölési kísérletével vádolják.  

A bíróság nagytermébe a két vádlott bilincsben, külön érkezett meg. Mindketten szótlanul várták, hogy beszólítsák őket.

Csütörtökön délelőtt a tanúkat és a sértettet videókapcsolaton keresztül, zárt ülésen hallgatták meg. Így a beszédek a nyilvánosság kizárásával zajlottak.

A per délután a szakértők meghallgatásával folytatódik. 

A fiatal férfi még az elején jelezte: szeretne vallomást tenni. Az első, nyár eleji tárgyalási napon kiderült: a férfi és a nő vitatják azt, hogy itt bármiféle emberölési szándék lett volna.

Mint megírtuk, a Vas Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel és társával szemben, akik 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni a nő férjét. A vádirat szerint először meg akarták mérgezni a sértettet, a férjnek azonban csupán gyomorpanaszai lettek. Ezek után a szerelmesek elhatározták, hogy álmában ölik meg a férfit.

2023 márciusában, egyik éjjel, a szerető fóliát szorított a hálószobában alvó sértett arcára, amíg a nő lefogta a férfi lábait. A férj azonban felébredt, beleharapott a férfi kezébe, aki ekkor közepes, illetve nagy erővel ütötte a sértett arcát, majd miután a földre estek, többször belerúgott a sértettbe, aztán egy vázával fejbe ütötte. A segítségért kiabáló sértett száját a felesége befogta, akinek kezébe a férfi szintén beleharapott, majd a nő a zajra felébredt, a hálószobába belépő közös gyermeküket kirángatta onnan, és bezárta a szobájába, hogy ne tudjon segítséget nyújtani az apjának.

A kitartóan ellenálló sértett – miután gyermeke megzavarta a vádlottak cselekményét – felajánlotta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. Ekkor a vádlottak a bántalmazását abbahagyták, kitakarították a szobát, kimosták az ágyneműt és a függönyöket is.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában