Tragédia

2024.09.17. 18:27

Emberölés Zalában - elfogatóparancsot adtak ki a feltételezett gyilkos ellen - helyszíni fotók

Holtan találtak egy 28 éves nagykanizsai nőt hétfőn este Murakeresztúron, egy családi házban. Sokkolta a településen élőket a haláleset híre, a kollátszegi településrészben élő nőt és volt férjét csak az utcabeliek ismerték, de ők is csak látásból. A rendőrség emberölés miatt elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen.

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

A haláleset körülményeit vizsgáló Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján: a kirendelt orvos szakértő elsődleges megállapítása szerint a sértett halálát idegenkezűség okozta, ezért a bűnügyi osztályuk emberölés bűntett miatt indított eljárást - olvasható a zaol.hu-n.

gyilkosság
A helyieket megdöbbentette az emberölés   Fotó: Szakony Attila

Murakeresztúr kollátszegi településrészének nyugodt részén, a Principális-csatorna partján, a Szigeti utcában történt a bűncselekmény. A zsákutcában kedden délután a Zala Hírlap munkatársai nem találkoztak senkivel. Az egyik kapu előtt, a járdán letámasztott kerékpár, egy lépéssel arrébb a szörnyű tett helyszíne: egyablakos hosszú, kopott rózsaszínes családi ház. Barna kapuja két oldalán műanyag szélforgókat pörgetett a szél. A füves kert rendezett, mindenütt csend honolt.

Az utcától távolabb, a csatorna partján egy lovaskocsi és annak hajtója biztatta az állatait. Erre a valószínűleg mindennapos hangra senki sem bújt elő az otthonából. Egy járókelő érkezett, akit megszólítottak, de csak vonakodva mert szóba állni velük.

– Azért még félünk, mert még nincs meg a tettes – bocsátotta előre. – Ez egy nyugodt, csendes utca itt Murakeresztúron, ki gondolta volna, hogy egy fiatal nőt itt meggyilkolnak. Azért korábban hallottunk zűrökről. Az elhunyt nő a férjével, Attilával három gyermeket neveltek. Többször féltékeny volt a nála bő tíz évvel fiatalabb nőre. Előfordult olyan, hogy a férfi öngyilkosságot kísérelt meg: gyógyszereket vett be és a hajszárítót a kád szélére tette. Majd küldött a feleségének egy fotót erről, aki ezt látva kihívta a mentőket. A férfi a pszichiátriára került, de a gyerekeket nem kaphatta vissza. Aztán elváltak, a nő talán lemondott a gyermekeitől, akiket Attila szülei nevelnek Tatabányán. De, hogy miért volt itt megint a hölgy, nem tudni.

Hozzátette: sokan azt gondolják, hogy a Murának ment, vagyis az öngyilkosságát tettre válthatta a felduzzadt folyóba vetette magát.

– Ó, én jól ismertem az Attilát, beszélő viszonyba voltunk – mondta egy szintén a neve elhallgatását kérő idős hölgy. – A nő februárban elment innen, a férfi vitte a gyerekeket bölcsődébe és iskolába Nagykanizsára. Aztán, amikor megtörtént az öngyilkossági kísérlet, a volt feleségre sem számíthattak a gyerekek, ezért kerültek Attila édesanyjához Tatabányára. Szombaton beszéltem az Attilával, hogy éppen a nagymamáját viszi bevásárolni. Semmi nem látszódott rajta, ugyanolyan volt, mint máskor. 

Gyorsan hozzátette: nem félek az Attilától, gyakran szóltam neki, hogy kaszálja le az árkot, tisztítsa ki a csatornát, mosolygott egyet és megcsinálta. Hihetetlen, hogy ő ilyet tett.

gyilkosság
A családi ház, ahol a tragédia történt   Fotó: Szakony Attila

Polgár Róbertet, Murakeresztúr polgármesterét is megdöbbentette az eset, és, mint mondta, szomorú, hogy most emiatt kerülnek a hírekbe. Elmondta: talán nem is volt ilyen gyilkosság a település modern kori történetében.

– A rendőröktől értesültem, hogy megölhették ezt a nőt – folytatta. – Néhány éve költöztek a településre, a nő az év elején ment el. A család helyzetével akkor kerültünk kapcsolatba, amikor a gyámhivatal a gyermekeket elhelyezte a nagyszülőkhöz. Néhány hónapja a családi ház, ahol a tragédia történt, eladó, úgy tudjuk, a férfi szeretett volna elköltözni a szüleihez.

Azóta a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt elfogató parancsot adott ki Kránicz Attila ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában