Tűzeset

2024.09.03. 14:53

Erdőtűz pusztít Nagyvázsonynál, tizenhárom település tűzoltói dolgoznak a helyszínen - frissítve

Forrás: veol.hu

18:37 - Megfékezték a lángokat

Már nem ég a cserjés Nagyvázsony és Úrkút között. A tűz mintegy negyven hektárra terjedt ki, és egy erdő aljnövényzetét is érintette, de a fák koronáját nem érték el a lángok. A Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizenhárom település hivatásos és önkéntes tűzoltói oltották el a lángokat.

16:59 - Megakadályozták a tűz továbbterjedését

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint megakadályozták a lángok továbbterjedését Nagyvázsony és Úrkút között, ahol kigyulladt egy cserjés, bokros terület. Mintegy negyven hektárra terjed ki, és egy erdő aljnövényzetét is érinti, de a fák koronáját nem érte el a tűz. Tizenhárom település hivatásos és önkéntes tűzoltói a Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

15:35 - Előzmény

Negyven hektáron ég az erdő aljnövényzete Nagyvázsonytól Úrkút felé kedden, közölte a veol.hu-val Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő. Mint írják, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a helyszínre, Veszprém vármegyéből minden tűzoltóságnak vannak egységei a helyszínen. Az előzetes információk szerint senki nem sérült meg, a tűz lakóépületeket nem veszélyeztet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A veszélyhelyzet négyes erősségű az öt fokozatból. 

Forrás: veol.hu

A Katasztrófavédelem oldalán úgy tájékoztatnak, tizenhárom település hivatásos és önkéntes tűzoltói oltják a lángokat. Mintegy negyven hektárra terjed ki, és egy erdő aljnövényzetét érinti, de a fák koronáját nem érte el a tűz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában