Nyílt nap

2 órája

Kipróbálhattuk a lövészetet! - A Tartalékosok Honvédek Napján minket is fogadtak a 83-as zászlóaljnál - fotók, videó

A Tartalékos Honvédek Napján kipróbáltuk a lövészetet is, amikor megnyíltak a MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred Poppr Emil 83. Területvédelmi Zászlóalj bázisának kapui szombaton. Családi napot tartottak, amire mi is meghívást kaptunk.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

A tartalékos katonák családi napján lehetősége volt a katonák családjainak arra, hogy egy kis betekintést nyerjenek abba, milyen is a katonák élete. Három programelem várta a családtagokat: csörgőlabda bajnokság, utcai önvédelmi oktatás, valamint lézerpuska-lövészet. Utóbbit kollégáink is kipróbáltuk, kisebb-nagyobb sikerrel. A kisebb sikernek az én teljesítményem volt nevezhető: a gyakorló lövéseknél elfogadhatóan teljesítettem, élesben azonban már nehéz volt célt találnom, a gyakorlás nem hozta meg a gyümölcsét. Nem úgy, mint a fotóskollégának, aki sorra lőtte a jobbnál jobb találatokat. Végül a kis csapat összesített pontszámmal került fel a versenytáblára, ahova a gyerekek és házastársak – legtöbbször a miénknél több pontot érő – teljesítményét vezették.

A Tartalékos Honvédek Napja alkalmából ünnepi állománygyűlést is tartottak, ahol Molnár Tamás alezredes, a zászlóalj parancsnoka mondott ünnepi beszédet, részleteket idézve Kossuth Lajos 1848. október 4-ei, szegedi toborzó beszédéből, melyhez a Tartalékos Honvédek Napjának dátuma kapcsolódik. Az állománygyűlésen elismeréseket is átadtak azon tartalékos katonáknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedően teljesítették feladataikat. Ezen kívül a vendégek megtekinthették a Vas vármegyei Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett egykori katonahősöknek emléket állító Vitéz Termet is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában