Sokkoló

2 órája

Konténerbe zárta és futtatta barátnőjét egy magyar férfi - Szombathelyről vitték Ausztriába az áldozatot

A nőre lesoványodott állapotban találtak rá.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ádám János

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki konténerbe zárta és prostitúcióra kényszerítette párját – állt a Miskolci Törvényszék pénteki sajtóközleménye alapján a Tények.

Információk szerint a két fél interneten ismerte meg egymást még 2021-ben, melynek során romantikus kapcsolat alakult ki köztük, ezért 2023 szeptemberében összeköltöztek. Nem sokkal később a férfi arra vette rá párját, hogy egy összeszerelő üzemben vállaljon munkát Szlovákiában, ahol majd a gyanúsított rokonai gondoskodnak róla.

2023 októberében a férfi Budapestre vitte kedvesét, ahol Szombathelyre váltott neki vonatjegyet. A szombathelyi állomáson a gyanúsított nő ismerőse már várta az áldozatot, aki kocsival Ausztriába, egy kis település melletti erdős területre vitte a nőt. Ekkor párja ismerőse közölte vele, hogy pénzért kell szexelnie, majd bezárta egy konténerbe.

Az áldozatnak másnap sikerült beszélnie a férfivel, akinek elmondta, nem hajlandó a prostitúcióra. Ekkor gyanúsított azzal fenyegette meg a nőt, ha ellenkezik, akkor családja fog megbűnhődni érte. 

A sértettnek 3 héten keresztül kellett reggeltől estig szexuális szolgáltatást nyújtania, ha vonakodott, megverték, inni és enni pedig alig kapott. Végül sikerült elküldenie helymeghatározóval a pontos tartózkodási helyét, így családtagjai kiutazhattak érte és hazavitték.

A férfi és társa összesen mintegy 2 és fél millió forintot gyűjtött össze a bűncselekményből.

Amennyiben a bíróság a gyanúsított esetében emberkereskedelem bűntettét állapítja meg, 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetést kaphat, most 1 hónapra elrendelték letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában