Nem volt jó ötlet

2 órája

Nagyban játszott, boxert, machetet és késeket is árult a 23 éves férfi a győri piacon

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az egyik győri piac eladásra kínált portékái között.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

Fotó: NAV

A navos egyenruhások rendszeresen ellenőrzik a közterületeket és piaci vásárokat, hogy a jogsértő termékeket kiszűrjék a kereskedelemből. Egy ilyen rutinellenőrzés során akadt fenn egy 23 éves férfi kínálata a győri piacon. Portékái között közbiztonságra veszélyes eszközök is szerepeltek: boxer, ólmosbot, machete, pillangókés, rugóskés stb. A fiatal férfi azt mondta, hogy a veszélyes holmikat Budapesten vásárolta, de nem tudta, hogy tilos az értékesítésük - derül ki a kisalfold.hu cikkéből.

Árusító helyen két tucat veszélyes fegyvert találtak a NAV ellenőrei.

A pénzügyőrök közel harminc darab testi sérülés okozására alkalmas eszközt foglaltak le, és az elkövető lakhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklása és értékesítése miatt.

A jogszabály értelmében tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen, az ott lévő járművek tereiben, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.

Boxer és machete is akadt a kínálatban. Fotók: NAV

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában