Viharkárok

2024.09.13. 15:17

Rengeteg munkát okoz a tűzoltóknak a heves esőzés Burgenlandban is

A folyamatos, heves esőzés ellenére vízkárokról még nincs hír, az erős széllökések azonban sok munkát adnak a tűzoltóknak Burgenlandban is.

Vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

Rechnitzben pénteken reggel 113, Kismartonban pedig 76 km/h-ás széllökéseket mértek. A viharos szél egész Burgenlandban sok munkával látja el a tűzoltó egységeket - számolt be róla a burgenland.orf.at. Az osztrák portál információi szerint a csütörtök éjjel 18, pénteken délelőtt már 36 alkalommal vonultak a tűzoltók.

A legtöbb riasztás kidőlt fákkal kapcsolatos

Mint írják, elsősorban kidőlt fák okoztak károkat és akadályozták a forgalmat. A legtöbb alkalommal ezek biztonságok eltávolítására vonultak a tűzoltók. Purbachban a városközpontban egy gyógyszertár előtt dőlt ki egy nagyobb fa, amely egy postásautót zúzott össze. Szerencsére a sofőr épp nem tartózkodott a járműben. Neusiedl am See-ben egy kertben csavart ki egy fát a szél, Kismartonban pedig biztonsági okokból lezárták az Esterházy-kastélyparkot, ahol több méretes fa is található.

Forrás: burgenland.orf.at

A heves eső ellenére péntek délutánig még nem érkezett hír vízkárokról

Burgenlandban is nagy erőkkel készülnek a folyók vízszintjének emelkedésére, azonban elmondható, péntek délutánig nem érkezett hír vízkárokról. 

Forrás: burgenland.orf.at

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában