Baleset

2024.09.12. 09:48

Sziklafalnak csapódott egy siklóernyős Tatabánya közelében

A sportoló délután háromkor szállt fel, ám repülés közben eltűnt.

Vaol.hu

Forrás: A Magyar Barlangi Mentőszolgálat Facebook-oldala

Szerda délután súlyos balesetet szenvedett egy 33 éves siklóernyős a Gerecsében, amikor sziklafalnak csapódott. A súlyosan sérült pilóta mentése csak kötélpályák kiépítésével volt lehetséges. A sportoló délután háromkor szállt fel, ám repülés közben eltűnt, és csak este nyolckor kértek segítséget a Magyar Barlangi Mentőszolgálattól a társai - osztotta meg a Mandiner.

A mentők a sérült férfit kritikus állapotban találták meg, körülbelül 20 méter mélységben, a Tarján közelében lévő Pes-kő barlang mellett, ahol egy függőleges sziklafalon, egy keskeny párkányon akadt fenn.

Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat 

 A helyzetet tovább súlyosbította a potenciálisan életveszélyes szuszpenziós szindróma gyanúja. A barlangi mentők stabilizálták a pilótát, speciális mentőhordágyra helyezték, és felvitték a turistaútra. Innen a barlangi mentők és a tűzoltók gyalogosan, majd terepjáróval szállították tovább az erdészeti útig, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat Tatabányáról érkezett egységének. A sérültet végül kórházba szállították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában