Támadás

2024.09.11. 09:57

Tizenkét év börtönre ítélték a magyar férfit, aki késsel támadt volt feleségére Burgenlandban

Gyilkossági kísérlet miatt kellett felelnie a bíróságon annak a 41 éves magyar férfinek, aki még idén márciusban késsel támadt volt feleségére Burgenlandban.

Forrás: burgenland.orf.at

Súlyos sérüléseket okozott 33 éves volt feleségének a 41 éves magyar állampolgár, aki még idén márciusban késsel támadt a nőre Fertőszéleskúton (Breitenbunn). Sorsáról hétfőn döntött az Eisenstadti megyei bíróság, tizenkét év börtönbüntetésre ítélték, de az ítélet még nem jogerős. A nő sérülései súlyosak voltak, a kés egy 12 centiméter hosszú vágást ejtett a nyakán. - „Csak a tiszta szerencsének köszönhető, hogy az áldozat túlélte ezt a sérülést” – hangsúlyozta a bíróságon az ügyész.  A férfit pénzbüntetés fizetésére is kötelezték, volt feleségének mintegy 19 ezer eurós, a késeléskor jelenlévő lányuknak 10 ezer eurós összeget kell fizetnie - írja a burgenaland.orf.at.

Forrás: burgenland.orf.at

Az információk szerint a vádlott mentális problémákkal küzd, a 2024 elején történt válás után rendszeresen hívogatta és felkereste volt feleségét. Az ügyészség elmondása szerint március végén a férfi egy konyhakést is magához vett, mikor látogásról vitte vissza lányukat volt felesége lakásához. A férfi a bejáratban vonta beszélgetésbe a nőt, akinek aztán megragadta a haját, és a késsel megvágta a nyakát.

A szomszédok értesítették a mentőket

A súlyosan megsérült nő a szomszéd lakásába tudott bemenekülni, az ott tartózkodó szomszédja értesítette a mentőket. A férfi a támadás után elmenekült, lányukat pedig a parkolóban magára hagyta.

A férfi a bíróságon elismerte tettét, azt azonban tagadja, hogy meg akarta volna ölni volt feleségét. Elmondása szerint rá akart ijeszteni a késsel, mivel többet szerette volna látni közös lányukat. Azt állítja, mindketten elestek, ekkor keletkezett a 12 centiméteres vágás a nő nyakán. 

- „Nem akartam bántani, véletlenül történt” – mondta a férfi, aki ellen a támadás idején már büntetőeljárás folyt a volt feleséghez intézett számos telefonhívás és üzenet miatt.

Személyiségzavart állapítottak meg

Egy szakértő a bíróságnak kifejtette, hogy a sérülés jellegéből adódóan nem valószínű, hogy esésből származik. A szakértők azt is megállapították, hogy a férfi kombinált személyiségzavarban szenved, erős érzelmi instabilitással. A támadáshoz pedig az vezethetett, hogy nem tudott megbirkózni a válással.

A férfit végül a késelés másnapján tartóztatták le, lakásában a lányának és a nagymamának írt búcsúlevelet találtak, amelyről a férfi azt állítja, hogy nem búcsúlevélnek szánta az üzenetet, azonban mire a rendőrök rátaláltak, már önmagát is megsebesített.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában