Tragédia

3 órája

Evakuálni kellett a lakókat: elbarikádozta magát és robbantott is egy férfi Ausztriában

Elbarikádozta magát és robbantott is egy férfi Zistersdorfban

Forrás: noe.orf.at

Feltehetően öngyilkos lett az 59 éves szlovák férfi, akit egy idős asszony megölésével gyanúsítanak Zistersdorfban. A 65 éves asszony holttestére egy szőlőben találtak rá, az 59 éves férfit pedig látták menekülni a helyszínről, a férfi elbarikádozta magát egy épületben. Az ORF információ szerint a reggeli órákban felmerült, hogy a férfinél robbanóanyag lehet. A rendőrség lezárta az épület környékét és a környező ingatlanokat is evakuálták. A lakók ideiglenes elhelyezése a zistersdorfi városházán történt. A rendőrség megpróbált behatolni az ingatlanba, de beigazolódott a gyanú, ekkor a férfi egy robbanószerkezetet is felrobbantott, melynek során egy rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, de nincs életveszélyes állapotban. 

Forrás: noe.orf.at

A késő délutáni sajtóközleményben a rendőrség egy férfi holttestről számolt be, amelyet délután fél 1 körül találtak az épületben. 

- A személyazonossága és a halálának körülményei egyelőre vizsgálat alatt vannak - mondta Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő. Azonban „valószínűleg” a gyanúsított az - tette hozzá.

A rendőrök hangosbemondó segítségével kommunikáltak a férfivel, ám dél után nem sokkal már nem érkezett válasz az épületből, ahová bevette magát. Ekkor kíséreltek meg ismételten behatolni az ingatlanba és találták rá a férfi holttestére. A délelőtti robbantásra való tekintettel a területet most tűzszerészek vizsgálják át.

Forrás: noe.orf.at

A férfi egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, több európai országban is volt már dolga a szervekkel, többnyire illegális fegyver és robbanóanyag birtoklás miatt – jelentette Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő szombat reggel St. Pöltenben tartott sajtótájékoztatóján.

Forrás: noe.orf.at

Az információk szerint az áldozat és az elkövető ismerték egymást. Boncolást rendelt el a korneuburgi ügyészség, az Alsó-Ausztriai Állami Bűnügyi Rendőrség pedig nyomoz az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában