Új fejlemények

2024.10.09. 13:51

Csak megrendezték az ausztriai késes támadást - A nő orra viszont tényleg eltört

Vaol.hu

Mint arról beszámoltunk, két ismeretlen férfi kirabolt és megsebesített egy 27 éves nőt a burgenlandi Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn) szeptember elején. A 27 éves nőt a bevásárlása után két férfi támadta meg. Kettőjük egyike a nő autójának, a sofőr oldali nyitott ajtónál állt, amikor késsel megfenyegette őt, majd a kormányba ütötte a fejét. Eközben a második elkövető kinyitotta az utasoldali ajtót, és elvette a 27 éves nő kézitáskáját, amelyben öt számjegyű készpénz volt. Mindkét elkövető egy autóval elmenekült. 

A sérült nőt a bécsi kórházba szállították.

A rendőrökben már a nyomozás elején kétségek merültek fel. Mint kiderült, jó volt a megérzésük.

Az történt, hogy a nő és a két férfi kitalálta a bűncselekményt - közölte szerdán Bauer Petra ügyész az ORF Burgenlandnak. Hozzátette: a gyanúsítottakat az állítólagos áldozat tájékoztatása alapján engedték szabadon. 

Most mindhármukkal nyomozás folyik súlyos csalás és büntethető cselekmény meghamisítása miatt.

A további vizsgálatok további részleteket tárnak fel. A háttérben feltehetően az állhat, hogy a nő 13 500 eurót vett kölcsön egy másik személytől. Később azt állította, hogy a pénzt ellopták. Ezután hárman felosztották a zsákmányt. Ha a rablás nem is volt valódi, de a támadás sikeres volt, mert a nő orra eltört.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában