Összegzés

2024.10.09. 12:05

Sallai Nóra balesete - Szörnyethalt szülők és gyermekek a vasi utakon: mindig a vétlen sofőr az áldozat?

Az elmúlt években vármegyénkben több, halálos áldozattal járó közlekedési baleset is történt. A tragédiák megelőzhetők lehettek volna. Sallai Nóra esete is intő jel!

Vaol.hu

A tragédiák megelőzhetők lehettek volna.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az egész ország gyászol, miután kiderült, hogy meghalt a Jóban-rosszban súlyos autóbalesetet szenvedett színésznőjének, Sallai Nórának az ötéves kisfia. A felfoghatatlan történetüket már szinte mindenki ismeri: az autójukat másfél hete tarolta le egy száguldó kocsi Alsónémediben. A Sallai Nóra férje teljesen összetört, a baleset óta most először szólalt meg, a TV2 Tények érte el, a csatornának megerősítette, hogy a felesége állapota továbbra is kritikus, de valamivel jobban van. Hosszú rehabilitáció vár rá.

Sallai Nóra
Sallai Nóra élet-halál között van. Számos tragédia megelőzhetők lett volna. 

Sallai Nóra azóta is élet-halál között van, a kisfiút sajnos azonban nem tudták megmenteni.

  • Két ember meghalt, tizenketten megsérültek a celldömölki buszbalesetben

2021. május 6-án, Celldömölktől Pápa felé haladt egy autóbusz, amikor a 33.  kilométer szelvénynél, az egyenes szakaszon a busz előzésébe kezdett egy nyerges vonatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvény vezetője. Amikor a busz mellett haladt, észlelte, hogy vele szembe közlekedik egy személyautó. A kamion sofőrje lassított, vészfékezett, majd megpróbált visszatérni a sávjába. Az Audi vezetője ekkor hirtelen balra kanyarodott, és nekiütközött az autóbusz bal elejének.  

Az Audiban egy fiatal pár ült, a járművet vezető férfi az ütközéskor azonnal életét vesztette, esély sem volt a megmentésére, a mellette ülő fiatal nőt még megpróbálták újraéleszteni, de sajnos ez nem járt sikerrel. A buszon 15 ember utazott, 10 embert könnyű sérülésekkel, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

Ketten meghaltak Vép közelében egy balesetben

Az elsődleges információk alapján pénteken délután egy Suzuki Ignis személyautó haladt Vép felől Szombathely irányába szeptemberben, amikor a jármű áttért a szembejövő sávba, majd ütközött egy érkező Suzuki Swift személyautóval. Az Ignis ezután a Swift mögött érkező Forddal is összeütközött.

A balesetben a két Suzuki vezetője a helyszínen elhunyt. A Suzuki Swiftben egy 4-5 év körüli kislány is utazott gyermekülésben a hátsó ülésen, őt mentőhelikopter szállította kritikus állapotban a győri kórházba.

A balesetben még nem zárult le a vizsgálat.

  • Két fiatal életveszélyesen megsérült Celldömölk közelében egy balesetben

Idén júliusban egy Opel Astra személyautó haladt Mesteri felől Celldömölk irányába, a jármű nagy sebességgel érkezett egy jobbra ívelő kanyarba, ahol megcsúszott, az egy hetes jogosítvánnyal rendelkező fiatal, rutintalan sofőr pedig elvesztette uralmát a jármű felett. Az autó néhány centiméterrel került el egy halálos baleset miatt kitett emlékhelyet, majd az árokba csapódott, ahol többször átpördült. A jármű végül az úton állt meg a tetejére borulva.

A hátsó ülésen egy fiatal férfi és egy nő utazott, mindketten életveszélyesen megsérültek, ők beszorultak az összeroncsolódott autóba, a tűzoltók nyomtatóhenger segítségével szabadították ki őket. Egy életveszélyes sérültet egy mentőhelikopter a győri kórházba szállított, a másik életveszélyes sérültet pedig egy másik mentőhelikopter a szombathelyi kórházba vitt.

  • Meghalt a kislány, akinek a gyerekülését egy traktor szakította ki a helyéből Sorkifaludnál

A Szombathelyi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 10 hónap fogházra, 375.000 forint pénzbüntetésre és 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat, továbbá kötelezte 602.994 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A baleset következtében a gyermekkorú sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 2020. július 25-én a kórházban elhunyt. 

A baleset azért következett be, mert a vádlott több KRESZ szabályt megszegett, így olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, nem adott elsőbbséget a keresztező útról érkező jármű részére. A vádlott a balesettől függetlenül megszegte a KRESZ 26. § (3) bekezdésében írtakat, mert olyan járművel, amelynek megengedett legnagyobb sebességét a műszaki megvizsgálás során a KRESZ 26. § (1) bekezdésében foglaltaknál alacsonyabban állapították meg, és ezt a jármű forgalmi engedélyébe bejegyezték, az ott írtaknál magasabb sebességgel közlekedett. A balesettel összefüggésben továbbá megszegte a KRESZ 28. § (3) bekezdés rendelkezéseit is.

 Az akkori tudósítás további részleti IDE kattintva érhető el >>

  • Frontálisan ütközött egy traktor és egy személyautó Vasban, súlyosan sérült a vétlen sofőr

2024 áprilisában egy Toyota személyautó haladt Farkasfa felől Szentgotthárd-Máriaújfalu felé, amikor egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott a jármű a nedves úton, áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan összeütközött egy ott szabályosan közlekedő rönkszállító pótkocsit vontató traktorral. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a személyautó lelökte az útról a traktort az út melletti mély töltésen, ahol a munkagép felborult. 

A traktor vezetője a balesetben súlyosan megsérült, a személyautó vezetője pedig könnyű sérülésekkel került kórházba. A műszaki mentés órákon át tartott, az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni. 

  • Halálos baleset Táplánszentkereszt közelében a 87-es úton

2020 márciusában halálos közlekedési baleset történt Táplánszentkeresztnél, a 87-es úton. Egy Szombathely felől érkező, tejet szállító Iveco teherautó akart a 87-es útról balra, a táplánszentkereszti Vörösmarty utcába kanyarodni, de a sofőr nem vette észre a szemből érkező Fiat Puntot, és a kanyart „levágva” elé fordult. A Fiat vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést, frontálisan az Ivecoba csapódott.

  • A testvére haladt a halálos balesetet szenvedett motoros mögött Szombathelynél

Idén szeptemberben két motoros haladt a 87-es úton Szombathely irányába Kőszeg felől, amikor Szombathely határában az elöl haladó motoros balesetet szenvedett, mikor egy kisbusz kanyarodott elé. 

Az elsődleges információkkal szemben a kisbusz nem a benzinkúttól, hanem attól nem messze egy mellékútról kanyarodott a 87-es útra épp az érkező motoros elé. A Suzuki motor a kisbusz hátuljának csapódott. A harminc év körüli motoros jó minőségű védőfelszerelést viselt, de ennek ellenére olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

  • Halálos baleset Sorokpolánynál - Átsodródott a szemközti sávba az autós

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2023. szeptember 20-án 15 óra 40 perc körül a 8704-es számú úton. A rendőrség részletes beszámolója szerint egy balatonboglári sofőr közlekedett autójával Sorokpolány felől Rábahídvég irányába. Haladása során az út 7-es kilométerszelvényében, egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett – eddig tisztázatlan körülmények között – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy, vele szemben közlekedő, celldömölki lakos által vezetett személyautóval. A balesetben a celldömölki 38 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges orvosi információk alapján a balatonboglári sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában