Kiraboltak és bántalmazták

3 órája

Sokkolót, baseball ütőt is használtak: megtörtént a vádemelés a séi rablók ügyében - fotók

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta annak a két, letartóztatásban lévő férfinak az ügyét, akik többször kiraboltak és bántalmaztak egy nőt Vas vármegyében.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban portálunkon beszámoltunk, a szombathelyi rendőrök 2023 augusztusától széles körű nyomozást folytattak ismeretlen elkövetőkkel szemben a Vas vármegyei Sé településen elkövetett rablások miatt. Az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások és egyéb nyomozási cselekmények során került a nyomozók látókörébe egy 31 és egy 25 éves férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók voltak azzal, hogy két alkalommal bejutottak a sértett házába, megkötözték az otthon tartózkodó nőt, majd különböző eszközökkel és testi erővel bántalmazták. A sértett a fenyegetés hatására átadta az otthon tartott pénzét és értékeit - olvasható a police.hu-n.

További adatok merültek fel arra, hogy a két elkövető több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett, valamint tervezett Szombathelyen és környékén 2023 végén. A helyszínekre minden esetben kerékpárral mentek.

A nyomozás eredményeként január 9-én a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel fogtak el két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók voltak a rablások, valamint további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével. Összesen több mint 38 millió forint kárt okoztak a sértetteknek. A nyomozás során a rendőrök az elkövetők lakcímén több vagyontárgyat, valamint a rablásokból származó pénzt is lefoglaltak, így az általuk okozott kár egy része megtérült.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfi ellen folytatott eljárást befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában